Modern idők – régi és új szerepek - ezzel a címmel rendezett beszélgetést a Mathias Corvinus Collegium Miskolci Képzési Központ. A program meghívott vendége Ferencz Orsolya, űrkutatásért felelős miniszteri biztos volt. A négy gyermekes családanya beszélt az anyaságról, a női szerepek változásáról és a nők szakmában betöltött szerepéről is.
2021-12-04 |
A Csokonai Színház immár negyedik alkalommal rendezi meg a MagdaFesztet, Szabó Magda világhírű debreceni író születésnapjához kötődően. A különleges programsorozat célja, hogy a női alkotókat állítsa a középpontba.
0:00
0:00
2021-09-28 |
A sikeres időszak, amíg a pályázat működött, arra ösztönözte a szakmai csapatot, hogy a munkát folytassák. Új arculattal és új célokkal PONTközPONT néven tovább működik a szerveződés.
2021-06-08 |
Endometriózis virtuális futásra, és egy nagyon részletes kiadvány megjelentetésére készül az Együtt Könnyebb Női Egészségért Alapítvány. Porkolábné Csatári Barbara, a nyíregyházi szervezetének a vezetője hozzátette: céljuk az, hogy minél több nőnek segíteni tudjanak és a nők merjenek a problémáikról beszélni velük, amelyhez a szakembereik segítséget nyújtanak.
2021-05-13 |
Az interjúból kiderül az is, hogy mindketten a Nyíregyházi Egyetem hallgatói és távolabbi terveik között szerepel az edzői szakma elsajátítása. Mindketten azt szeretnék elérni, hogy a csapatuk NB.I-es legyen és a legjobbak között bizonyítsanak.
2021-02-23 |
Tüdős Klára 1895-ben jómódú, debreceni, református családba született. Fiatal korában a táncért rajongott, az Operaház jelmeztervezője és a magyaros ruha megálmodójaként különleges, egyedi karriert futott be a 20-as, 30-as évek Magyarországán, majd a második világháború alatt embermentő tevékenységéről vált híressé.
2020-06-04 |
Az anyaság történeti áttekintéséről volt szó a Holdam Egyesület legutóbbi, Kávészünet című programján. A beszélgetés Osgyáni Kovács Kitti cikkéből, tanulmányából indult ki. A szerető anya képe fokozatosan alakult ki az elmúlt évtizedek alatt. Egy nő élete a háztartás vezetése mellett a gyermekek megszülésében és felnevelésében, illetve a család összetartásában teljesedhetett ki.
2019-11-24 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt