Már a küszöb alatt sem adhatják ki a könyveket – fogalmazott rádiónknak Tomasovszki Anita a nyíregyházi Móricz Zsigmond Könyvtár igazgatója.
2021-03-14 |
Beindult a belföldi turizmus, a koronavírus miatt bevezetett veszélyhelyzet feloldása után, szinte már másnap beindult a szobafoglalás a falusi szálláshelyeken, és gyakorlatilag a nyár végéig meg is teltek a vidéki vendégházak. A falusi turizmusban tevékenykedők meglévő szálláshelyeik fejlesztésére, korszerűsítésére, új szolgáltatások bevezetésére július 15 –ig pályázhatnak anyagi támogatásra a Kisfaludy programban - mondta rádiónknak Frankó Pál, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének elnöke.
2020-07-01 |
A vasalódeszkás testnevelő tanár elhíresült videója inkább vicc volt, mint komoly tananyag, ráadásul az a koronavírus-járvány legnehezebb heteiben készült - mondja Hamar Pál, a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének elnöke, aki egyben a Testnevelési Egyetem oktatási rektorhelyettese is. A következő percekben nem csak a makói tanár ügyéről beszélgetünk vele, hanem visszapillantunk a tanév vége apropóján, hogy hogyan is kellett volna testnevelést oktatni a távoktatás idején.
2020-06-19 |
A Dorkász Szolgálat is igyekezett minél több segítséget nyújtani a rászorulóknak a karantén idején. A munkatársak áprilisban és májusban is szerveztek osztásokat, bár az eseményeik többségét el kellett halasztaniuk. A Dorkász Szolgálat idén is megtartja táborait. A munkatársak a fogyatékkal élő fiatalok mellett, hátrányos helyzetű családoknak és fiatal lányoknak is szerveznek tábort.
2020-06-09 |
Annak ellenére, hogy ingyenes még a parkolás Nyíregyházán, nem jelenti azt, hogy bárhová parkolhatunk – hívta fel a figyelmet rádiónknak Bordás Béla, városgondnok. Hozzátette: a közterületfelügyelők nem győznek intézkedni például a Korzó környékén, ahol folyamatos a tilosban parkolás. De füves vagy forgalomtól elzárt területen, vagy éppen kapubejáróban is megállítják sokan az autójukat. Arról is beszélt: változott a forgalmi rend a nagybani piacnál.
2020-05-19 |
A kis, közepes vállalkozások többsége jól és rugalmasan reagáltak a vészhelyzetre. Többen érintésmentes banki terminált hoztak létre, a cégek egyharmada távmunkában foglalkoztatja a munkatársait, többen pedig webáruházat üzemeltetnek azóta. A cégek egyharmada home-office vagy távmunka jellegű tevékenység bevezetését rendelte el az elmúlt időszakban - derült ki a Magyar Kereskedelemi és Iparkamara által készített 3200 fős minta alapján végzett kutatásából. Koleszár Péter a Modern Vállalkozások Programjának vezetője rádiónknak hangsúlyozta, ebben az időszakban ezer vállalkozásnak nyújtottak azonnali segítséget a digitális átállás terén.
2020-05-13 |
Több szülő jelezte az iskolapszichológusok felé, hogy este nehezen megy az elalvás a gyerekeknek. Ezért a szakemberek alvást segítő tippeket gyűjtöttek össze, melyeket körlevélben juttattak el minden érintettnek. Ezekről otthon beszélgethetnek a felnőttek a most online tanuló iskolásaikkal és ki is próbálhatják, milyen módszerek válnak be legjobban.
2020-05-12 |
Nyíregyháza város önkormányzata élt a kormány adta plusz jogkörökkel és szigorított a húsvéti időszakban. Ez a város leglátogatottabb helyein lévő parkolók lezárását jelentette. A szigorítást az ünnep után is fenntartják. Hogyan reagált a város, az önkormányzat a március közepi veszélyhelyzet kihirdetésére, milyen intézkedéseket kellett hozni, mennyi igazolt fertőzött van a szabolcsi megyeszékhelyen, kell-e tovább szigorítani?
2020-04-24 |
A járvány okozta helyzet teljesen felborította nemcsak a felnőttek, hanem a gyermekek napirendjét is. Át kellett állni a távoktatásra, ami nem egyszerű. Szerencsés helyzetben valamelyik szülő otthon tud lenni, de neki is dolgozni kell home officeban. Ilyenkor sok kérdés merül fel a gyerekekben az egész helyzettel kapcsolatban. Ezekre kerestük a választ és jó gyakorlatokat, hogy az otthon lévő gyermeknek hogyan közvetítsük a vészhelyzetet és miként tudjuk a bezártságot oldani különböző foglalkozásokkal, játékokkal. Rádiónknak Balogh Beáta miskolci gyermekpszichológus adott választ a helyzet kezelésére.
2020-04-21 |
Miskolcon a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár munkatársai próbálják tartani a mindennapi kapcsolatot olvasóikkal. Nem csak az oktatási területek zártak be az országban, hanem a könyvtárak is, ezért is fontos mindez- mondják a szakemberek. A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár április 15-ig meghosszabbította pl. a kikölcsönzött könyvek határidejét ezekben a kritikus napokban. Brézai Zoltán a Könyvtár PR munkatársa elmondta, kollégáik verseket, meséket olvasnak fel, melyeket a gyerekek és a felnőttek is meghallgathatnak. Azonban mindannyian azt várják mikor találkozhatnak ismét személyesen is a könyvek szerelmeseivel.
2020-04-17 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt