A Szinva Örökség Napok a Miskolc múltjában, jelenében és jövőjében is meghatározó szerepet játszó, a városon mintegy 20 kilométeren át kanyargó patak nevét választotta védjegyéül. Ezzel jelzi, hogy olyan fesztivál alapjait kívánta megteremteni tavalyi létrehozásakor, amely összefoglalja és megmutatja a világnak a megyeszékhely különleges kulturális, építészeti, ipartörténeti, tudományos és természeti értékeit.
2023-08-22 |
Önkéntesek jelentkezését várja a Magyarországi Tisztasági Nagykövet Egyesület egyik legnagyobb akciójukhoz. Március 18-án, teljes hosszában, a Szinvát és a patak környezetét szeretnék megtisztítani a szeméttől.
2023-02-22 |
Az önkormányzat részéről volt egy tervezett bejárás is, a Tiszaitól a Csanyikig. Sok tapasztalatot gyűjtött a stáb, többek között azt érzékelték, hogy a Szinva patak vonala valóban Miskolc meghatározó életterévé és turisztikai célpontjává válhat, amire minden adottsága megvan. Több ötlet is felmerült a bejárás során, sétányok, kerékpárút, játszóterek és kondiparkok létesítése. Viszont a közösségi tervezés során a miskolci lakosok ötleteit fogják várni és szem előtt tartani.
2022-07-24 |
Az Agrárminisztérium a Miniszterelnökséggel karöltve minden állami erdőgazdaság területén egy-egy, összesen 21 erdei kereszt felállításával járul hozzá az 52. Eucharisztikus Világkongresszus célkitűzéseinek megvalósításához – mondta az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára az elmúlt héten a Szinva forrásnál, ahol megszentelték az szakerdő ZRT által felállított keresztet.
2021-09-01 |
Azóta a próbákat is át kellett alakítani, hogy megfeleljenek a járványügyi szabályozásoknak, de a felnőtt csoport még így se tud személyesen próbálni. Viszont sok idő jut így a tánctechnikai képzésekre (forgatás, ritmus gyakorlatok), ami amúgy is erőssége ennek a táncegyüttesnek. Már a nyári táborokra készülnek, hiszen sok tájegység anyagát szeretnék feldolgozni, hogy a novemberben várható miskolci fellépésre teljes legyen a repertoár.
2021-02-13 |
Első alkalommal adták át a magyar nyelvű szépirodalmi munkásságot elismerő és ösztönző Szinva Irodalmi Díjat Miskolcon, amelyet Szvoren Edina vehetett át. A pénzjutalommal járó elismerést Bereti Gábor, Szabó Lőrinc-díjas irodalmár magánszemélyként alapította, odaítéléséről állandó szakmai zsűri dönt, melynek tagjai Csehy Zoltán, Jenei László, Korpa Tamás, Mezei Gábor és Vásári Melinda. A kitüntetést decemberben adták át. Az író a pénzjutalom mellé egy emléklapot és egy képzőművészeti alkotást is átvehetett, melyet Seres László készített.
2021-01-08 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt