Önkéntesek jelentkezését várja a Magyarországi Tisztasági Nagykövet Egyesület egyik legnagyobb akciójukhoz. Március 18-án, teljes hosszában, a Szinvát és a patak környezetét szeretnék megtisztítani a szeméttől.
2023-02-22 |
10 éves a PET Kupa környezetvédelmi akció, amelynek célja élő vizeink védelme, a vízi sportok népszerűsítése és a közösségépítés. Idén nyáron is vízre szállnak a PET kalózok és az önkéntesek, hogy megtisztítsák a Felső-Tiszát, a Tisza- tavat és a Bodrogot a műanyagoktól. Bódiszné Hajnal Alíz PET Kupa önkéntessel és helyi koordinátorral az idei versenyről, az akció során kialakult nemzetközi együttműködésről, és az ennek nyomán megvalósuló oktatási projektekről beszélgetünk.
2022-02-16 |
Május 29-én, szombaton szemétszedésre hívta az embereket a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanács és Sátoraljaújhely Város Önkormányzata. Az akcióban negyven település vett részt, s nem a városok, falvak belterületét, hanem a környező erdőket, az élővizek környékét és turistaútvonalakat tisztították meg.
0:00
0:00
2021-06-01 |
Nyíregyháza várost üzemeltető cégénél a pandémia miatt a klasszikus értelemben vett gépszemle elmaradt az idén, de nem maradt el a gépek felkészítése. Összesen 6 nagy teljesítményű és 29 egyéb kisebb gép áll rendelkezésükre, ha leesik az első hó - mondta rádiónknak Petró Árpád, a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. igazgatója.
2020-11-24 |
A Bodrogra költözött a tavaly a Tiszán szinte példátlanul kitartó önkéntes munkát végző Párdy Bence, aki 2019-ben fél év alatt egyedül hét tonnányi szeméttől, főleg PET palacktól szabadította meg a szőke folyót. Most Sárospataknál immár a támogatói felajánlásaiból megépített tutajjal szállt vízre és tervei szerint szeptemberig takarítja a Bodrog-partot.
2020-06-17 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt