Időkapszulát elhelyezni érdekes, izgalmas dolog, ki ne akarna nyomot hagyni, és még üzennie is az 50, 100 vagy akár 200 év múlva élő utódainak?
2023-06-30 |
Az alkotó, Kraitz Gusztáv jelenlétében avatták fel a miskolci kohászat több évszázados történelme előtt tisztelgő kohászati emlékművet az Újgyőri főtéri körforgalomban. A miskolci származású, Svédországban élő szobrászművész salaktálat formázó alkotása esténként speciális fénytechnikai berendezések segítségével idézi majd meg a salaköntés pillanatának vöröses ragyogását.
2023-05-22 |
A Vidék Kincse Egyesület „Szabolcs, a történelmi emlékhely” címmel rendezett konferenciát január 24-én, melyen bemutatták az azonos címmel megjelent, Mordovin Maxim, Németh Péter és Sipos László által jegyzett kötetet is. Az esemény apropóját az adta, hogy a Szabolcsi vármegye névadó és egyben legrégebbi települése tavaly megkapta a történelmi emlékezethely címet.
2023-01-27 |
Dr. Ablonczy Pálról nevezték el a helyi egészségügyi központot is, amely Bodrogközi Kistérségi Szakellátó Központ helyett immár Dr. Ablonczy Pál Egészségügyi Központ lett. A szobor – a település szülötte, vagyis Czigándi Varga Sándor alkotása – közadakozásból készült el, mintegy 150-en járultak hozzá a költségekhez. A három civil kezdeményező György István, Oláh József és Dr. Fodor Berta volt.
2022-07-07 |
A márius 15-i ünnep előtt Tőkés László református lelkész, az 1989-es romániai forradalom hőse, 1990-től 2009-ig a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke kapta az elismerést.
2022-04-14 |
A József Attila- és Kossuth díjas Váci Mihály emlékét ötven éve őrzi és ápolja Stick Gyula, a Váci Mihály Kulturális Egyesület elnöke, aki szeretné elérni azt is, hogy a megyei értéktárba is bekerülhessen a méltán híres nyíregyházi író, költő munkássága
2021-12-31 |
Az Agrárminisztérium a Miniszterelnökséggel karöltve minden állami erdőgazdaság területén egy-egy, összesen 21 erdei kereszt felállításával járul hozzá az 52. Eucharisztikus Világkongresszus célkitűzéseinek megvalósításához – mondta az Agrárminisztérium közigazgatási államtitkára az elmúlt héten a Szinva forrásnál, ahol megszentelték az szakerdő ZRT által felállított keresztet.
2021-09-01 |
Irigylésre méltó művészi pálya volt az övé. Egyrészt, mert szerették a debreceniek, a közönség és a szakma egyaránt elismerte. A legnagyobb magyar basszisták egyikeként tartották számon. 1968-ban a legnagyobb zenei elismeréssel, a Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki.
2021-07-04 |
Március 27-e II. Rákóczi Ferenc születésnapja. Idén azzal ünnepelte volna a magyarság ezt az évfordulót, hogy átadják az elmúlt évek alatt teljesen megújult szülőházát, vagyis a borsi kastélyt.
2021-03-31 |
Már 1918-ban megszállták szerbek és franciák Magyarország déli részét, köztük olyan városokat is, amelyeket végül nem csatoltak el a trianoni szerződés értelmében. Pécs, Baja és Mohács térségében egy bő hétig még egy új állam is létrejött, ám a magyar katonák bevonulásával ez megszűnt. A mai határtól eltérően Baját a szerbek szerették volna megszerezni, de ez végül nem sikerült nekik.
2020-12-01 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt