A Debreceni Karitatív Testület ismét tanszergyűjtést szervez és a munkatársak várják az adományokat. Az egyénre szabott csomagokat, tagszervezeteiken keresztül, szeptember első heteiben juttatják el a rászoruló gyermekekhez. Az adakozási lehetőségekről Törő András Atyát a Testület elnökét hallják.
2023-08-25 |
Milyen szempontokat érdemes szem előtt tartani egy iskolatáska választása kapcsán? Ebben a témában beszélgetünk Hajdu Csilla gyógytestnevelővel, a Református EGYMI Miskolci Tagintézményének munkatársával.
2023-08-25 |
A Magyar Református Szeretetszolgálat idén is meghirdette a „Radírozzuk ki a különbségeket!” című tanszergyűjtő kampányát. A cél 1358 nehéz anyagi helyzetben lévő kisdiák támogatása, akik között mélyszegénységben élő gyermekek, nevelőszülőknél elhelyezett fiatalok, a háború elől elmenekült tanulók, valamint határon túli magyar iskolások is szerepelnek. Pénzzel és újonnan megvásárolt tárgyi adományokkal egyaránt hozzá lehet járulni a júliusban és augusztusban zajló akcióhoz.
0:00
0:00
2023-07-24 |
A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítványa „Radírozzuk ki a különbségeket!” akciójában augusztus közepéig gyűjtötte a tárgyadományokat.
0:00
0:00
2022-08-19 |
Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai 2000 gyermek iskolatáskáját szeretnék megtölteni a becsengetésig. Az „Iskolakezdés együtt” segélyakció keretében a 1353-as adományvonalon várják a hívásokat, melyek egyenként 250 forintot érnek. A befolyt összegből minőségi, személyre szabott csomagokat állítanak össze és adnak át az érintetteknek.
2022-08-19 |
Idén augusztusban negyedik alkalommal szervezte meg tanszergyűjtési programját a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. A miskolci nagycsaládosok is részt vettek az akcióban. Miskolcon három hosszú hétvégén keresztül összesen 12 napig tartott a tanszerek gyűjtése, mely augusztus végén zárult. Alsó és felső tagozatos füzetekből gyűlt össze a legtöbb, de nagyon sok toll, ceruza és egyéb felszerelés, eszköz is került a kosarakba. A gyűjtésről Bak Lászlóval a Miskolci Nagycsaládosok Egyesültének elnökével beszélgettünk.
2021-09-08 |
Több mint 100 gyermek kapta meg Debrecenben az iskolakezdéshez szükséges tanszercsomagját a Magyar Református Szeretetszolgálattól. A segélyszervezet megfigyelései szerint nőtt a segélykérők száma, azonban csökkent az adakozóké.
2021-08-28 |
Szokatlan formában valósult meg az idén a Dorkász Szolgálat Alapítvány „Egyél jót és tegyél jót!” szlogennel meghirdetett tanszergyűjtése. Több százan vettek részt a rendezvényen, melyen 354 csomagot juttattak el magyar és kárpátaljai rászoruló diákok számára. A gyűjtés folytatódik, szeptemberben elkezdődik a Kék vödör akció.
2020-09-08 |
Ötven család vehette át Debrecenben a tanévkezdéshez szükséges tanszer támogatást a napokban, a Leány utcán. A Magyar Református Szeretetszolgálat országosan ötszáz családnak segít a támogatók jóvoltából. A tanszerekkel megpakolt táskák összértéke körülbelül 2 millió forint.
2020-09-02 |
A Magyar Református Szeretetszolgálat „Radírozzuk ki a különbségeket” címmel meghirdetett tanszergyűjtési akciója során Debrecenben, a szervezet Leány utcai irodájában eddig már számos iskolai felszerelés gyűlt össze. A járványhelyzet miatt idén pénzzel is lehet segíteni. A szervezők országosan legalább 500, ezen belül a cívisvárosban 100 nehéz sorú diáknak szeretnék ilyen módon megkönnyíteni az iskolakezdést. Az augusztus 31-éig tartó gyűjtésben az MRSZ egy új partnerre is számíthat, ugyanis együttműködési megállapodást kötöttek a Startup Campus-szal, a kezdő vállalkozásokat segítő inkubátor szervezettel.
2020-08-25 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt