2019 óta Encs önkormányzata már nem csak működésre költ, a városban több beruházás valósulhatott meg saját forrásból is az elmúlt években, összesen több száz millió forint értékben. Kiemelt célként határozták meg az Encsi Ipari Park fejlesztését, amelyre a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzattal közösen nettó 800 millió forint uniós forrást nyert a város.
2023-06-28 |
A konferencia Szűcs Péter rektorhelyettes köszöntőjével, majd az Innovációs és Technológiai Minisztériumot vezető Palkovics László plenáris előadásával kezdődött. A megnyitót további 85, angol nyelvű előadás követte a találkozó két napja alatt.
2022-09-18 |
A több mint 800 millió forintos beruházáshoz a kormány többletforrást is biztosított. Szikszó várja és tárgyal a betelepülni szándékozó cégekkel- mondta Sváb Antal polgármester.
2022-02-12 |
A legjelentősebb fejlesztés az Észak-Nyugati Gazdasági Övezetben a BMW autógyár építése, de nem ez az egyetlen eredmény, amelyről Barcsa Lajos alpolgármester beszámolt.
2022-02-08 |
Az építőiparban számos tényező nehezítette az ágazatban dolgozók munkáját, de ennek ellenére további bővülésre számítanak – így fogalmazott rádiónknak Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke.
2021-12-16 |
A sátoraljaújhelyi ipari park nemrég új területre terjeszkedett, s a város önkormányzata azóta is nagy erőket mozgósít az iparterület fejlesztésére. A 37-es főútvonalon, Sátoraljaújhely és Sárospatak között fekvő területen most új üzemcsarnokot épít az önkormányzat. A részletekről, valamint a libegő- és uszodafejlesztésről Dankó Dénes alpolgármestert kérdeztük.
2021-08-29 |
Letették az edelényi iparterület alapkövét. A több mint 720 millió forint állami és európai uniós pénzből épülő tíz hektárnyi iparterület iránt már négy vállalat is érdeklődik. Jövő tavasszal megkezdődhet az ide érkező vállalkozások betelepülése.
2021-04-28 |
Legutóbb a kínai óriás, az elektromos autók akkumulátoraihoz úgynevezett szeparátorfóliát gyártó Semcorp választotta Debrecent európai terjeszkedéséhez. De más nagyobb volumenű üzemfejlesztést is hozott az elmúlt év, példaként említhető a Vitesco Technologies, a BHS Trans vagy a Sensirion.
2021-02-05 |
Kovács Attila miskolci cipőkészitő mester elmondta: minden cipő méretre, egyéni megrendelésre készül, és benne van minden tudása és szeretete, mint minden más kézműves mesternek. A BOKIK kézműves tagozatának alelnökeként azt is elmondta, hogy minként érinti a jelenlegi helyzet a miskolci kézműves mestereket.
2020-12-03 |
Uniós és hazai támogatással, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert 200 millió forintból alakítottak ki ipari parkot Bárándon. A Hajdú-Bihar megyei kis település számára a munkahelyteremtés, a családok helyben tartása, a versenyképesség szempontjából rendkívüli jelentőségű ez a fejlesztés. A 10 ezer négyzetméteres iparterületen 7 egység áll a befektetők rendelkezésére. Bár a parkot csak a napokban adták át, három vállalkozás már beköltözött - egy hűtőház, egy kutyaeledel-gyártó üzem és egy jármű-átalakító cég –; és a többi telephelyre is sikerült már az építkezés alatt bérlőt találni.
2020-06-30 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt