Letették az edelényi iparterület alapkövét. A több mint 720 millió forint állami és európai uniós pénzből épülő tíz hektárnyi iparterület iránt már négy vállalat is érdeklődik. Jövő tavasszal megkezdődhet az ide érkező vállalkozások betelepülése.
2021-04-28 |
Legutóbb a kínai óriás, az elektromos autók akkumulátoraihoz úgynevezett szeparátorfóliát gyártó Semcorp választotta Debrecent európai terjeszkedéséhez. De más nagyobb volumenű üzemfejlesztést is hozott az elmúlt év, példaként említhető a Vitesco Technologies, a BHS Trans vagy a Sensirion.
2021-02-05 |
Kovács Attila miskolci cipőkészitő mester elmondta: minden cipő méretre, egyéni megrendelésre készül, és benne van minden tudása és szeretete, mint minden más kézműves mesternek. A BOKIK kézműves tagozatának alelnökeként azt is elmondta, hogy minként érinti a jelenlegi helyzet a miskolci kézműves mestereket.
2020-12-03 |
Uniós és hazai támogatással, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert 200 millió forintból alakítottak ki ipari parkot Bárándon. A Hajdú-Bihar megyei kis település számára a munkahelyteremtés, a családok helyben tartása, a versenyképesség szempontjából rendkívüli jelentőségű ez a fejlesztés. A 10 ezer négyzetméteres iparterületen 7 egység áll a befektetők rendelkezésére. Bár a parkot csak a napokban adták át, három vállalkozás már beköltözött - egy hűtőház, egy kutyaeledel-gyártó üzem és egy jármű-átalakító cég –; és a többi telephelyre is sikerült már az építkezés alatt bérlőt találni.
2020-06-30 |
Angyal Zoltán húsz évvel ezelőtt kezdett komolyabban foglalkozni a fa megmunkálásával, nevét nemcsak Nyíregyházán, hanem az egész országban egyre többen ismerik. Zoltán gyermekkorában került kapcsolatba a fával és az asztalos szakmával. Azóta több száz családnak szerzett örömet az alkotásaival, a saját evőeszközkészletét használja az étkezéseknél.
2020-04-08 |
Magyar-román határmenti kamarai partnerségi találkozót rendezett a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a magyar-román határmenti térség gazdasági és innovációs együttműködésének élénkítése céljából. Ennek érdekében a találkozón az érintett kamarák együttműködési megállapodást írtak alá.
2019-06-28 |
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt