Elkészült a padlásra vezető belső lépcsősor és a zsindelytető. Hamarosan látogatható lesz a tetőtér, az ásatási leleteket bemutató kiállításra azonban még várni kell. A tervek között szerepel egy interaktív tárlat is: fényfestéssel, projektoros kivetítéssel mutatják be a feltárás jeleneteit. Hangó Istvánt a Miskolc Avasi Református Egyházközség lelkipásztorát hallják.
2020-11-22 |
Istentiszteletet közvetítettünk Miskolcról, az Avasi református templomból. Igét hirdetett Hangóné Birtha Melinda, a gyülekezet lelkipásztora.
Vadonatúj zsindelytető és hófehér falak, így néz ki jelenleg kívülről a Avasi Református Templom. A város történelmében kiemelten fontos műemlék felújítása még az elmúlt évben kezdődött, ami azóta folyamatosan tart. Munka viszont még mindig bőven akad, a templom belsejében jelenleg is dolgoznak a kivitelező szakemberei.
2020-06-14 |
Nagypénteki ünnepi istentiszteletet közvetítettünk Miskolcról, az Avasi református gyülekezetből. Igét hirdetett Hangóné Birtha Melinda lelkipásztor.
A Miskolc-Avasi Református Egyházközségben a karácsonyi készülődés jegyében teltek az elmúlt hetek, számos programot szerveztek, köztük az adventi játszóházat. A gyülekezeti házban a felnőttek sütötték a mézeskalácsot, a gyermekek díszítették, és a nap végére mint minden évben idén is elkészült a Betlehem.
2019-12-22 |
A nemzeti köznevelésről szóló törvény 2013. szeptember 1-jétől az állami általános iskolák első és ötödik évfolyamán és a hat évfolyamos gimnáziumokban a hetedik évfolyamon kötelezővé tették a hittan, vagy erkölcstan oktatását.
0:00
0:00
2019-09-14 |
A kötelező régészeti feltárásokkal elkezdődött az Avasi Református Templom felújítása. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Miskolc-Avasi Református Egyházközség turisztika forráshoz jutott, aminek nagy részét felújítási munkákra fordítják, az összeget a Tiszáninneni Református Egyházkerület kiegészítette.
2019-07-24 |
A rekonstrukció során új, zsindelyes tetőt kap a műemléképület, helyreállítják az ereszcsatornákat, elvégzik a legszükségesebb külső statikai javításokat, valamint a tetőszerkezet megtekintéséhez szükséges belső lépcsőt alakítják ki.
2019-05-24 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt