Az imádság volt a témája az idei hittantábornak. Ehhez kapcsolódtak a bibliai történetek, az aranymondások, az énekek és a kézműves foglalkozásokon is ehhez kapcsolódó disztárgyakat készítettek a gyermekek.
2021-07-17 |
Püspökszentelő ünnepi istentiszteletet közvetítettünk felvételről a Miskolc-Avasi református templomból. Igét hirdetett Balog Zoltán püspök, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke. Székfoglaló igei köszöntést mondott Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke. A felvétel június 6-án készült.
Pünkösd másodnapján ökumenikus istentiszteletet közvetítettünk felvételről Miskolcról, az Avasi református templomból. Igét hirdetett Ternyák Csaba, az egri római katolikus főegyházmegye érseke. A felvétel május 20-án készült.
Húsvéti ünnepi istentiszteletet közvetítettünk Miskolcról, az avasi református gyülekezetből. Igét hirdetett Hangóné Birtha Melinda lelkipásztor.
Istentiszteletet közvetítettünk felvételről Miskolcról, az avasi református templomból. Igét hirdetett Hangó István, a gyülekezet lelkipásztora. A felvétel január 24-én készült.
Sok izgalmas változtatás várható az Avasi kilátó felújítása során, például a presszószint padlóig lesz üvegezve ez által már semmi akadály nem áll a szem útjába a kilátás terén. A kilátó környezetében a parkot is tervezik felújítani. A munka a tervezés fázisában jár és már csak az engedélyeztetések vannak hátra, bár még ez is sok idő. Optimista becslések szerint lakossági meghallgatás után akár már 2021-ben elkezdődhet a felújítás – mondta el rádiónknak Szunyogh László Miskolc város főépítésze.
2020-12-29 |
Elkészült a padlásra vezető belső lépcsősor és a tető, az építési munkákat befejezték az Avasi református templomon. Hamarosan látogatható lesz a tetőtér, az ásatási leleteket bemutató kiállításra azonban még várni kell. A tervek szerint a fellelt leleteket a lépcsőfordulókban, réteg és kor szerint rendszerezik majd.
2020-12-10 |
A napjainkban is meglévő épületet 1894-ben adták át, és néhány nem lényegi átalakítás, egyes részeinek funkció váltása után 1987 decemberében zárták be. Neve 1894-és 1948 között Korona, 49-és 53 között Kossuth, majd 53-87-ig Avas szálló volt. 90-ben több mint fél évszázad után a szálloda ismét visszakerült a város tulajdonába. Innen tart a szálló legújabb kori története. A romos épület ma már a belváros csúfságaként éktelenkedik. Úgy tűnik, most megoldást találtak a szálló sorsát illetően.
2020-12-03 |
Elkészült a padlásra vezető belső lépcsősor és a zsindelytető. Hamarosan látogatható lesz a tetőtér, az ásatási leleteket bemutató kiállításra azonban még várni kell. A tervek között szerepel egy interaktív tárlat is: fényfestéssel, projektoros kivetítéssel mutatják be a feltárás jeleneteit. Hangó Istvánt a Miskolc Avasi Református Egyházközség lelkipásztorát hallják.
2020-11-22 |
Istentiszteletet közvetítettünk Miskolcról, az Avasi református templomból. Igét hirdetett Hangóné Birtha Melinda, a gyülekezet lelkipásztora.
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt