Húsvéti ünnepi istentiszteletet közvetítettünk Miskolcról, az avasi református gyülekezetből. Igét hirdetett Hangóné Birtha Melinda lelkipásztor.
Istentiszteletet közvetítettünk felvételről Miskolcról, az avasi református templomból. Igét hirdetett Hangó István, a gyülekezet lelkipásztora. A felvétel január 24-én készült.
Sok izgalmas változtatás várható az Avasi kilátó felújítása során, például a presszószint padlóig lesz üvegezve ez által már semmi akadály nem áll a szem útjába a kilátás terén. A kilátó környezetében a parkot is tervezik felújítani. A munka a tervezés fázisában jár és már csak az engedélyeztetések vannak hátra, bár még ez is sok idő. Optimista becslések szerint lakossági meghallgatás után akár már 2021-ben elkezdődhet a felújítás – mondta el rádiónknak Szunyogh László Miskolc város főépítésze.
2020-12-29 |
Elkészült a padlásra vezető belső lépcsősor és a tető, az építési munkákat befejezték az Avasi református templomon. Hamarosan látogatható lesz a tetőtér, az ásatási leleteket bemutató kiállításra azonban még várni kell. A tervek szerint a fellelt leleteket a lépcsőfordulókban, réteg és kor szerint rendszerezik majd.
2020-12-10 |
A napjainkban is meglévő épületet 1894-ben adták át, és néhány nem lényegi átalakítás, egyes részeinek funkció váltása után 1967 decemberében zárták be. Neve 1894-és 2948 között Korona, 49-és 53 között Kossuth, majd 53-87-ig Avas szálló volt. 90-ben több mint fél évszázad után a szálloda ismét visszakerült a város tulajdonába. Innen tart a szálló legújabb kori története. A romos épület ma már a belváros csúfságaként éktelenkedik. Úgy tűnik, most megoldást találtak a szálló sorsát illetően.
2020-12-03 |
Elkészült a padlásra vezető belső lépcsősor és a zsindelytető. Hamarosan látogatható lesz a tetőtér, az ásatási leleteket bemutató kiállításra azonban még várni kell. A tervek között szerepel egy interaktív tárlat is: fényfestéssel, projektoros kivetítéssel mutatják be a feltárás jeleneteit. Hangó Istvánt a Miskolc Avasi Református Egyházközség lelkipásztorát hallják.
2020-11-22 |
Istentiszteletet közvetítettünk Miskolcról, az Avasi református templomból. Igét hirdetett Hangóné Birtha Melinda, a gyülekezet lelkipásztora.
Vadonatúj zsindelytető és hófehér falak, így néz ki jelenleg kívülről a Avasi Református Templom. A város történelmében kiemelten fontos műemlék felújítása még az elmúlt évben kezdődött, ami azóta folyamatosan tart. Munka viszont még mindig bőven akad, a templom belsejében jelenleg is dolgoznak a kivitelező szakemberei.
2020-06-14 |
Nagypénteki ünnepi istentiszteletet közvetítettünk Miskolcról, az Avasi református gyülekezetből. Igét hirdetett Hangóné Birtha Melinda lelkipásztor.
A Miskolc-Avasi Református Egyházközségben a karácsonyi készülődés jegyében teltek az elmúlt hetek, számos programot szerveztek, köztük az adventi játszóházat. A gyülekezeti házban a felnőttek sütötték a mézeskalácsot, a gyermekek díszítették, és a nap végére mint minden évben idén is elkészült a Betlehem.
2019-12-22 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt