A "Visit Debrecen", a civisváros turisztikai marketing szervezete azért jött létre néhány éve, hogy egységes arculattal, még hatékonyabban képviselje Debrecent a hazai és külföldi turisztikai piacon. Az eddigi eredményekről, az élményközpontú idegenforgalomról és a nemzetközi repülőtér szerepéről is szó lesz a következő percekben.
0:00
0:00
2020-01-29 |
Turisztikai szempontból rekordot döntött 2019-ben a debreceni református Nagytemplom látogatottsága. Míg 2018-ban 40 ezren váltottak belépőt a szimbolikus épületbe, addig tavaly ez a szám már meghaladta az 50 ezret. A látnivalóknak és a folyamatosan megújuló programkínálatnak is köszönhető a siker. A Nemzeti Emlékhely nem csak egyházi, de történelmi és kulturális értékeket, érdekességeket is tartogat minden korosztály számára.
2020-01-16 |
Ebben az évben is kitelepült a Szegedi Ifjúsági Napokra a Móra Ferenc Múzeum: izgalmas detektívjátékkal, fotókiállítással és óriáskirakóval is várták a fesztiválozókat a Partfürdőn. Így bár a múzeum főépületében folyamatosan zajlanak a felújítási munkálatok, Szeged most sem maradt izgalmas múzeumi programok nélkül.
2019-09-04 |
Debrecenben a református Nagytemplom, a Kollégium, a középkori templomok a Felső-Tisza vidékén, Vizsoly vagy Sárospatak református öröksége. Ezek a példák igazolják, hogy az egyházi műemlékek nem csak vallási, hitéleti gócpontok, hanem keresett turisztikai látnivalók is. A szakemberek szerint az utóbbi években egyre nagyobb az igény az ilyen jellegű idegenforgalmi kínálatra, és az egyház is felismerte: fontos, hogy építsen vendégcsalogató kincseire. A Tiszántúli Református Egyházkerület rendkívül jó helyzetben van, gazdag református öröksége turisztikai szempontból is komoly adu. Ezt a témát járja körül Oláh Ilona interjúja.
2019-05-29 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt