Véget ért a Rákóczi Szövetség öt héten át tartó táborsorozata, amely keretében kárpátaljai magyar és ukrán gyerekeket láttak vendégül a szövetség sátoraljaújhelyi Rákóczi Táborában. Az utolsó héten a két támogató, vagyis a Miniszterelnökség, valamint a MOL Új Európa Alapítvány vezetői is ellátogattak a táborba, hogy találkozzanak a fiatalokkal.
2023-02-20 |
A Magyar református Szeretetszolgálat 200 ezer menekültnek segített az elmúlt 9 hónapban. Az önkéntesek 800 tonna adományt osztottak szét hazánkban és Kárpátalján egyaránt. Az MRSZ munkatársai továbbra is jelen vannak a záhonyi határnál, ugyanis az ősz újabb menekült hullámot hozott az Ukrajnában zajló háború miatt, több helyen nincs fűtés és áramellátás.
2022-12-06 |
A Magyar Vöröskereszt többféle módon segítette a családokat, gyermekeket – lakhatással, oktatásban való részvétellel, most a nyári időszakban pedig különböző foglalkozásokat, nyári táborokat szerveznek nekik a borsodi megyeszékhelyen és környékén.
2022-08-05 |
Saját nyaralójukba is befogadtak egy fiatal ukrán édesanyát és másfél éves kislányát – meséli Böle Ferenc. A háború kitörése után feleségével érezték, segíteniük kell, így adták át a balatoni nyaralót. De hogy képzeljünk el a hétköznapokban egy ilyen befogadást? Kommunikálni például kizárólag egy internetes szótóár segítségével tudtak. De mit szóltak a gyerekek, amikor megtudták, hogy a nyaraló most menekültek otthona lesz?
2022-06-15 |
A vírus után itt egy újabb aggódásra okot adó dolog: a háborús helyzet Ukrajnában. dr. Sárváry Andrea pszichológus az aggódásról, a félelemről és a kezelési technikákról beszél rádiónknak.
2022-05-25 |
Már több mint száz önkéntes mozdult meg, hogy segítsen. Van akinek orvosra van szüksége, más ahhoz keres egy önkéntest, hogy elkísérje egy orvoshoz, és van akinek tényleg elég az online tanácsadás például egy szoptatás körüli nehézség megoldásához. A részletekről Rózsa Ibolya laktációs szaktanácsadó, a LifeFlower egyik alapítója mesélt.
2022-04-20 |
Lelki segítséget kell elsősorban adni az Ukrajnából érkező menekült gyerekeknek abban az iskolába, ahol beiskolázzák őket - mondja Szontagh Pál, a Református Pedagógiai Intézet vezetője. Hozzáteszi: azokban a magyar gyerekeknek is kell lelki segítséget adni, akik ugyan nem találkoznak menekültekkel, de a háborúról hallanak. A tanároknak most megnyugvást adó, bizalmi személyekké kell lenniük a tanulók életében.
2022-04-08 |
Megmozdult az egész ország. Mindenki úgy segít, ahogy tud az ukrajnai háború elől menekülőknek. Számuk a következő hetekben megsokszorozódhat, hiszen az elhúzódó fegyveres konfliktus miatt egyre többen kényszerülnek arra, hogy elhagyják otthonukat. A kormány támogatása mellett nagy szükség van a civil szervezetek, vállalatok és önkéntesek segítségére is. Grunda János, a Szent István Rádió miskolci szerkesztőségének munkatársa a háború kirobbanását követően, szinte azonnal a bajbajutottak segítségére sietett. Vele beszélgetünk a következő percekben.
2022-03-23 |
Munkatársaik több évtizede dolgoznak Kárpátalján, központjuk van Beregszászban. Most információs ponttal segítenek a magyar–ukrán határ mindkét oldalán, Asztély, illetve Barabás településeken. Debreceni, miskolci és budapesti intézményeikben pedig szálláshelyeket alakítottak ki, valamint több kamionnyi élelmiszerből és higiénés szerekből álló adományt vittek a határ menti régióba.
2022-03-15 |
A fő szerepet a segélyszervezetek vállalják, de a jótékonysági civil szervezetek és a magánszemélyek is kiveszik a részüket a munkából. Miskolciak is gyűjtenek, adományoznak, és eljuttatják a segítséget oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.
2022-03-11 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt