A házaspár a Teológiai Egyetemen ismerkedett meg, azóta közösen vezet az útjuk, korábban segédlelkészi szolgálatot töltöttek Hajdúszoboszlón, 5 éve pedig a gyülekezet lelkipásztorai. Így ismerték az egyházközséget, mégis sok új kihívást jelentett számukra.
2022-09-10 |
Hajdúszoboszló fürdővárosként, kedvelt pihenőhelyként igazán megsínylette a járvány időszakát. A turizmust tekintve 2020-ban és 2021-ben lényegesen kevesebb volt a vendégéjszakák száma, és megváltozott a turisták aránya is.
2022-01-04 |
A hajdúszoboszlói Bocskai Múzeum munkatársai hétvégén ünnepélyesen felavatták azt a „Fejedelmi Kincstár” elnevezésű 200 négyzetméteres épületrészt, ahol Bocskai István erdélyi fejedelem koronájáról és jogaráról készült nemes és hiteles műtárgymásolatok láthatók.
0:00
0:00
2021-06-30 |
Istentiszteletet közvetítettünk a hajdúszoboszlói református templomból. Igét hirdetett Ésik-Balogh Gabriella exmisszus gyakornok.
A beruházásról és az időkapszuláról Czető Norbertet, a hajdúszoboszlói református gyülekezet lelkipásztorát kérdeztük
2020-11-25 |
Újra református fenntartásba került, és immár így kezdheti meg az új tanévet a hajdúszoboszlói Gönczy Pál Református Sport és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. Hetvenkét év után nevelődhetnek újra református szellemiségben a hajdúváros ide járó diákjai. A 2020-21-es tanévet több mint 400 gyermek kezdi meg az iskolában. A tanévnyitó istentiszteletet augusztus 28., pénteken tartják. Az iskola átvételéről Czető Norbertet, a Hajdúszoboszlói Református Egyházközség lelkipásztorát kérdeztük.
2020-08-30 |
A Trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójára keresztet állíttatott a KÉSZ, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Hajdúszoboszlói Csoportja. A fürdőváros határában, a 4-es főútról bevezető keleti leágazásnál kaptak ehhez területet az önkormányzattól, a szükséges pénzt pedig közadakozással gyűjtötték össze. Az emlékeztető és a kereszténységet hirdető keresztet pénteken, július 31-én délután három egyházi vezető áldásával avatják fel.
2020-07-29 |
Istentiszteletet közvetítettünk a hajdúszoboszlói református templomból. Igét hirdetett Czető Norbert, a gyülekezet lelkipásztora.
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt