Újra református fenntartásba került, és immár így kezdheti meg az új tanévet a hajdúszoboszlói Gönczy Pál Református Sport és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. Hetvenkét év után nevelődhetnek újra református szellemiségben a hajdúváros ide járó diákjai. A 2020-21-es tanévet több mint 400 gyermek kezdi meg az iskolában. A tanévnyitó istentiszteletet augusztus 28., pénteken tartják. Az iskola átvételéről Czető Norbertet, a Hajdúszoboszlói Református Egyházközség lelkipásztorát kérdeztük.
2020-08-30 |
A Trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulójára keresztet állíttatott a KÉSZ, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének Hajdúszoboszlói Csoportja. A fürdőváros határában, a 4-es főútról bevezető keleti leágazásnál kaptak ehhez területet az önkormányzattól, a szükséges pénzt pedig közadakozással gyűjtötték össze. Az emlékeztető és a kereszténységet hirdető keresztet pénteken, július 31-én délután három egyházi vezető áldásával avatják fel.
2020-07-29 |
Istentiszteletet közvetítettünk a hajdúszoboszlói református templomból. Igét hirdetett Czető Norbert, a gyülekezet lelkipásztora.
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt