Miskolc közlekedése volt a fókuszban a harmadik Városi Esten. A programon mintegy 60 miskolci lakos vett részt. Az előadásokat követően négy asztalnál foglaltak helyet a résztvevők, ahol az érintett témák szakértőivel lehetett beszélgetni. Élhető város, fenntartható közlekedés, parkolás, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése. Többek között ezek a témák voltak napirenden.
2023-05-11 |
A két ország történészei már az 1970-es évek óta folyamatosan működtetik a közös bizottságot, bár igaz: a románok 1982-ben elnapoltak egy ülést, amelyet végül csak 1992-ben tartottak meg.
2022-11-18 |
Utolsó online eseményét rendezi meg a Szólj be a papnak programsorozat csapata december 16-án, szerdán este 6 órától. Az esemény témája „Karácsony karanténban-Jézus eljut így hozzánk? „ A rendezvény közvetítése Szombathelyről lesz, melyen a történelmi keresztény egyházak neves lelkipásztorai, papjai válaszolnak a feltett kérdésekre. A Szólj be a papnak facebook oldalán jelentkezhetnek be az érdeklődők.
2020-12-16 |
Csak első ránézésre tűnhet úgy, hogy a cölibátusról szól a Vatikán legújabb vitája. Az tény, hogy tavaly októberben az amazonasz mentén élő, szolgáló katolikus papok azt javasolták Ferenc pápának, hogy tegye lehetővé, hogy kipróbált, családos férfiakat is pappá szentelhessenek a térségben, hogy legyen, aki például úrvacsorát oszt a hívőknek. Az is tény, hogy az előző pápa, XVI. Benedek és Robert Sarah bíboros egy könyvet készülnek kiadni, amelyben kiállnak a cölibátus mellett. De hogy a kettőnek van-e köze egymáshoz? És hogy a korábban lemondott pápa által is jegyzett könyv támadja-e a jelenlegi pápát? Máté-Tóth András valláskutató, az MTA doktora segíti kibogozni a Vatikán szövevényes szálait.
2020-01-18 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt