Ennek alkalmából e hét pénteken jubileumi koncertet tartanak, amelyen Erkel Ferenc: Ünnepi nyitánya, és Carl Orff: Carmina Burana c. műve hangzik el. A következő percekben azt az összeállítást hallják, amelyet a szimfonikus zenekar székházában rögzítettünk.
2023-11-09 |
Az idei évad a jubileumi 60. szezon lesz. A SZIMFONIKUS bérlet egy 8 alkalmas sorozat, amelyben helyet kapnak az örök klasszikusok mellett a kortárs bemutatók is kiváló hazai és külföldi szólisták és dirigensek tolmácsolásában.
2023-06-01 |
A nagyrészt műkedvelő muzsikusokból álló együttest Tóth László karnagy alapította és irányította hatvan éven át.
2023-04-21 |
Az előző évad lezárásainak ellenére 44 koncertet adott az együttes, streamelt koncertjeiket pedig közel 9 ezren látták – mondta az együttes ügyvezetője, Szászné Pónuzs Krisztina. Hozzátette: a július végét Olaszországban töltötték, ahol 6 koncertet adtak nagy sikerrel, és bíznak benne, hogy a jövőben is folytatódik majd ez az együttműködés az itáliaiakkal.
2021-08-20 |
A keresztény rockzenét játszó debreceni Neonhal zenekar új felvétellel jelentkezett. A „Tudom, mivel tartoztam” című dal a 2020-as, hosszú karantén időszak alatti pezsgő, kreatív folyamat során született.
0:00
0:00
2021-04-21 |
Nehezen éli meg a jelenlegi helyzetet az előadóművész, a zenész és színész. Nincs közönsége, vagy ha van a kamera másik oldalán. Ugyanígy nehéz a missziói munkát végző gyülekezeti zenekarok élete. Isten dicsőítése online térben bár elérhet azokhoz, akiket érdekel, de új érdeklődőket nehezen foghat meg. A Debrecen- Nagytemplomi Református Egyházközség Zenekara is online térben tevékenykedik. A nehézségekről és a reményekről Káposztás Gábor lelkipásztort hallják.
2021-04-01 |
Így is közel 80 koncert, 32 ezer néző, két külföldi turné 5 újévi hangverseny, számos ifjúsági hangverseny megvalósult a csonka évadban. A Miskolci Szimfonikus Zenekar kamaraegyütteseivel már találkozhatott a közönség a város számos pontján, és az elmaradt koncerteket is bepótolják.
2020-07-08 |
Több ezer fiatal éneklését vezeti, kíséri, segíti a Csillagpont Band, akik két saját dalt is írtak az idei Csillagpont találkozóra. A következő percekben arról is beszélgetünk velük, mi a különbség egy koncert és egy dicsőítés között.
0:00
0:00
2019-07-27 |
"Csillag vagy!" címmel elkészült a Csillagpont Band második saját dala, amely a Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó hivatalos dala lett. Berta Zoltán ifjúsági lelkész, a zenekar tagja az Európa Rádiónknak elmondta: 15 perc alatt írta meg ezt a dalt. A Csillagpont Band már nagyon készül a július 23-án kezdődő Református Ifjúsági Találkozóra.
2019-06-29 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt