A címer egyszerre szimbolizálja az adott famíliának a társadalomban elfoglalt helyét, privilegizált helyzetét,és közös identitásukat meghatározó múltját- olvashatjuk a most megjelent „Nemesi címereslevelek Borsod Vármegye levéltárából” című kiadvány ajánlójában.
2023-03-30 |
Borsod-Abaúj-Zemplén megye 16 járásának 358 települése közül – jelenleg – 17 nem rendelkezett érvényes címerrel. Ebben segített a megyei önkormányzat mind anyagi, mind szakmai téren. E szimbólumoknak fontos szerepük van a település identitásának kialakításában és elmélyítésében. Így készült el Balajt, Beret, Csenyéte, Fáj, Felsőgagy, Hernádpetri, Kiskinizs, Litka, Monaj, Perecse, és Rakaca települések heraldikai, történelmi és esztétikai szempontból érvényes címere - részletezte rádiónknak a megyei közgyűlés elnöke, Bánné dr. Gál Boglárka.
2021-12-18 |
A legkorábbi alkotás egy 1236-os pecsétnyomat alapján készült. Több címer eredetileg református templomban látható, például a vámosatyai, a nyírbátori, és a tarpai templomban. A kiállítás szeptember végéig látható. Makrai Zsuzsa zománcművésszel beszélgettünk.
2021-09-08 |
Az ásatás során egy címerkő került a felszínre, amely az első vizsgálat alapján a Pálóci és Rozgonyi családok címerábrázolásának felel meg. A szakértők szerint Pálóci Imre és Rozgonyi Dorottya címere lehet, amely házasságuknak és közös birtoklásuknak állít emléket.
2021-07-09 |
A miskolciak közül bizonyára sokan emlékeznek még a Fekete kutyára, amely Weidlich Pál, egykori Széchenyi utcai különleges fűszerüzletének címerállata volt. Nos, a Fekete kutya, pontosabban annak másolata 47 év után hazatért, mégpedig a Miskolci Tükörkép Közéleti Egyesületnek köszönhetően.
2019-07-09 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt