A nyírbátori református templom Magyarország legnagyobb későgótikus református temploma. Kétezer fős gyülekezeti közösségéből kiemelkedik a 35 főt szolgáló Bethlen Kata Református Nőszövetség, akik az egyházközség lelkét jelentik. A nyírbátori református közösség fontosnak tartja a fiatalok felé fordulást, nem véletlen, hogy szárnyaik alatt működik egy református óvoda és általános iskola. Mindezekről Fazekas Ferenc Sándorral, a Nyírbátori Református Egyházközség lelkipásztorával beszélgetettünk.
2020-01-19 |
Advent negyedik vasárnapján istentiszteletet közvetítettünk a nyírbátori református templomból. Igét hirdetett Lakatos Tamás segédlelkész.
A Báthory Anna Református Általános Iskola 2012-ben alakult, Nyírbátor első egyházi iskolájaként. Az intézmény 2019 szeptembere óta óvodaként is üzemel, így 3-14 éves korig tud értékadó tudást adni diákjainak. Az iskoláról, a jelenleg is zajló beiskolázási programról és az adventi rendezvényekről Sivadóné Cselenyák Dóra, az iskola igazgatója beszélt rádiónknak.
2019-12-14 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt