A nyírbátori Báthory Anna Református Általános Iskola és Óvoda jubileumi tanévzáróját tartották a hétvégén.
2022-06-29 |
Az oktatási intézmény vezetője Sivadóné Cselenyák Dóra örömmel számolt be rádiónknak arról, hogy bázisintézmény lett az iskola, 2020-ban helyszíne lehetett a Kárpát-medencei református iskolák központi tanévnyitójának.
2022-05-20 |
Az alkotásokon sokszor visszaköszönt a Báthoryakhoz köthető sárkány, sárkányfog motívum is – és végülis ez volt a cél, hogy a gyerekek jobban megismerjék szűkebb hazájuk, a nyírség, Nyírbátor történelmét, múltját.
2022-02-10 |
2012-ben került a Nyírbátori Református Egyházközség fenntartásába. A közelmúltban pedig a helyi református egyházközösség tulajdonába került az oktatási intézmény. Az ünnepi programsorozatról Sivadoné Cselenyák Dóra intézményvezető tájékoztatta rádiónkat.
2022-01-25 |
Máté Antal polgármester úgy véli ezért sem szükséges, hogy kötelezően előírja az oltás felvételét, de teljesen csak a száz százalékos átoltottsággal lenne elégedett.
2021-11-16 |
A legkorábbi alkotás egy 1236-os pecsétnyomat alapján készült. Több címer eredetileg református templomban látható, például a vámosatyai, a nyírbátori, és a tarpai templomban. A kiállítás szeptember végéig látható. Makrai Zsuzsa zománcművésszel beszélgettünk.
2021-09-08 |
A gyülekezet gondnoka, Bátory Gábor szerint ez kötelességük, hiszen az ötszász éves templomuk, és gyülekezetük története is erre kötelezi őket. Felidézte: a templom padjai a mai napig őrzik például katonák monogramját, akik a frontra indulásuk előtt karcolták be a templompadba neveük kezdőbetűit. A megemlékezésekről elsőként Sivadóné Cselenyák Dórát, a Báthory Anna Református Általános Iskola igazgatóját kérdeztük.
2021-06-11 |
Szabó Sándor 2011-óta kezdett el komolyabban foglalkozni a futással. Azóta a maratoni távok mellett már négy alkalommal teljesítette az Ironman távját is. Mint mondja a terep ultra távú futóversenyek felé kacsingat, hiszen szeretne egyre több hegyet meghódítani, futva.
0:00
0:00
2021-04-11 |
A szabolcs megyei városban folytatják az önként vállalt tesztelést is, a lakosok a korábbi ár feléért vehetik igénybe a tesztelést. Az ingyenesen teszteltek körét pedig módosítják és bővítik, felajánlották a rendőröknek, postásoknak is, hogy ingyen letesztelik őket. Máté Antal nyírbátori polgármestert hallják.
2021-03-07 |
Istentiszteletet közvetítettünk a nyírbátori református templomból. Igét hirdetett Fazakas Ferenc Sándor, a gyülekezet lelkipásztora.
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt