Mintegy 40 millió forint értékben vásárolt új eszközöket és gépjárműveket az elmúlt időszakban a Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató- Mentőcsoportja, amely 2019 óta működik és kapcsolódik be a katasztrófavédelem munkájába is.
2023-09-05 |
A gyógyászati segédeszközök piacán is megemelkedtek az árak, részben a pandémia hatására. Több miskolci bolt és kereskedő jelenleg is szinte napról napra kénytelen szembesülni azzal, hogy a beszállítók folyamatosan emelik az árakat, húsz, harminc vagy akár ötven százalékkal.
2022-02-08 |
A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége egyedülálló programjának köszönhetően országosan 600 súlyosan mozgáskorlátozott személy jutott infokommunikációs eszközökhöz. Ezek kiválasztása és az eszközkombinációk kialakítása egy szakmai stáb segítségével történt, az egyén igényeinek és állapotának megfelelően. 
2020-10-21 |
Mindez az Országos Mentőszolgálat Alapítvány (OMSZA) által készített online felmérés során derült ki. Több nyilatkozó szerint, ha valaki rosszul lenne mellettük az utcán, nem mernének közbeavatkozni, legjobb esetben az első sokk után értesítenék a mentőket. Az újraélesztésről és annak tanulhatóságáról Leskó Diánával, az Országos Mentőszolgálat Észak-Magyarországi Régió kommunikációs munkatársával beszélgettünk.
2020-10-06 |
Új egészségügyi eszközöket vásárolt a Sárospataki Rendelőintézet, amelyhez a koronavírus járvány idején, márciusban létrehozott Összefogás Sárospatakért pénzalapból nyújtottak támogatást az alapítók: Aros János polgármester, valamint Fazekas András vállalkozó. Az alapítók által megnyitott, 1,2 millió forintos számla mára 3,5 milliósra gyarapodott, ebből tudtak fordítani az egészségház eszközfejlesztésére, immár másodszor
2020-06-17 |
Diákok és tanárok kapnak laptopot a Zsinati Oktatási Irodájától a digitális oktatás támogatására. Vannak ugyanis olyan diákok és tanárok is a református oktatási közösségben, akiknek eszköz hiány okozott nehézséget az elmúlt hetekben. Így a Magyarországi Református Egyház több mint 130 laptopot vásárolt, 18 millió forint értékben. Ezeket az ország számos pontjára eljutatták már, így például a borsodi hernádnémeti, a szabolcsi kántorjánosi és Újfeherétó református iskoláiba. A részletekről Papp Kornélt, a Zsinati Oktatási Iroda vezetőjét kérdeztük.
2020-04-15 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt