A Magyar Református Szeretetszolgálat kutató-mentő csoportja 2023-as évét döntően meghatározta a februári törökországi földrengés helyszínén nyújtott életmentő segítség. A mentőcsapatnak idén csak Debrecenben 127 vonulása volt, ebben főleg kárelhárítás, műszaki mentés szerepelt.
2023-12-29 |
Elindult a „Segítsünk közösen egy mosolyért” elnevezésű facebook-csoport adománygyűjtése, immár 4. alkalommal.
2021-11-06 |
A koronavírus járvány első hullámában még minden este tapsoltak az emberek, hogy kifejezzék, hálásak az egészségügyben dolgozókért. Ma, a járvány egy évének legnehezebb napjaiban ennek már semmi nyoma. Ez volt az egyik ok, ami miatt Bella Violetta református lelkész úgy érezte, létre kell hoznia egy Facebook csoportot, ahol a tagok az egészségügyben dolgozókért imádkozhatnak együtt. A lelkész szerint fontos, hogy a frontvonalban harcolók érezzék, tudják, sokan számontartják őket, imádságban hordozzák fáradozásaikat. Bella Violetta református lelkészt hallják.
2021-03-12 |
Mindezek ellenére aktív évet zár a társaság. Elindították többek között a Csere-bere csoportot, amely ma már 30 ezer tagot számlál. Nagyné Pálfi Zsuzsanna főkoordinátort kérdeztük.
2021-01-02 |
A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján úgy értékeltek a szakemberek, hogy a vártnál kevesebben vettek részt az ingyenes, önkéntes vizsgálatban, ám a fertőzöttségi adatok is alacsonyak. Az intézmények közül a bölcsődékben volt a legjobb a részvételi arány. A csoportos tesztelések következő szakaszában az érintettek körét kiterjesztik az államigazgatásban dolgozó ügyfélszolgálati munkatársakra.
2020-12-04 |
A Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató-Mentőcsoportja még a kormány által elrendelt veszélyhelyzetre vonatkozó rendelet megjelenése pillanatában levelet juttatott el Debrecen városvezetéséhez, felajánlva segítségét, személyi állományát és gépjárműveit logisztikai feladatok ellátására. Ez magában foglalja a tanyavilágban, nehezen megközelíthető helyeken élőkhöz való eljutást, szállítást a városi, megyei szakszolgálatok, egészségügyi intézmények között és a házi karanténba kerülő állampolgárok ellátásának segítését.
2020-04-04 |
10 éve alakult meg Miskolcon a Városszéli Betyárok néptánccsoport, Bayer Attila és Nyíri Gábor oktató, néptáncos vezetésével. Elsősorban felnőtteket várnak a foglalkozásokra, különlegesség, hogy csak férfi táncokat tanítanak, de leányok is részt vehetnek az oktatáson. Hétfő esténként tartják a próbáikat, ahova várnak minden táncos kedvű embert szeretettel.
2020-02-26 |
Egycsoportos családi bölcsőde kezdi meg működését 2019. októberétől a nyíregyházi Bólyai téren, a Kertvárosi Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház fenntartásában. A Mózeskosár Családi bölcsőde 7 férőhellyel indul, rádiónkat Sipos Ilona, a Joób Olivér Szeretetintézmény megbízott vezetője tájékoztatta a részletekről.
2019-08-13 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt