A protestáns művészettörténet gyöngyszemét jelentik a festett kazettás mennyezetek. A reformáció korában fölvirágzott reneszánsz művészet fokozatosan helyet kapott a díszeiben leegyszerűsödött református templomokban. Fokozatosan jelent meg például a fatábla festészet, mely a karzat mellvédlapjait és a mennyezet kazettáit díszítette képekkel.
0:00
0:00
2023-09-22 |
Rubóczki Béla ikonfestőművész és restaurátor gyakorló görög katolikusként már kora gyermekkorában megérintették az ikonok. Felnőttként közelebb került a művészethez, először még csak az ikonok művészi értéke ragadta meg, később erős indíttatást érzett arra, hogy kipróbálja magát ikonfestőként. Alkotásai szabolcs megye számos templomában megtalálhatók.
0:00
0:00
2023-01-11 |
Dr. Prodanov Vaszil bolgár amatőr festő olajképeit láthatják az érdeklődők az immár 25 éves Konzervatórium Galériában Debrecenben május 15 -étől egy hónapon át.
2022-05-14 |
Mirjam munkáival kisebb használati tárgyakon, hűtő mágnesen vagy poháralátéten is találkozhatunk, de kiállításokon is megjelennek a különleges képek. A Tálentum Baptista Általános Iskola pedagógusa hittant, készség tárgyakat és angolt tanít elsősorban. Vállalkozását három éve hozta létre, jelenleg az Élettudományi Galériában láthatók a Festett Igék” a hónap végéig.
0:00
0:00
2022-01-14 |
Kilenc éve lett a homokfestészet rabja Szabó Anita. A lakásában le sem tagadhatná, hogy imád alkotni, hiszen a konyhától a szobákig, mindenhol gyönyörű szép üvegcsodák sorakoznak, benne pedig a hamísíthatatlan homokdíszek.
2021-04-16 |
Juhász Gábor festőművész kiállítása nyílt meg a sátoraljaújhelyi Zemplén Galériában. A kiállítótérben megelevenedik a zempléni táj, hegyek, erdők, patakok, s néhány csendélet.
2019-11-12 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt