A háziorvosi praxisok 11 százaléka betöltetlen Magyarországon. A hiány továbbra is kiugróan magas Borsodban, de új jelenség hogy Budapesten is sok háziorvos hiányzik a rendszerből. Ráadásul a fővárosban elég gyors ütemben nő a hiányuk, januárhoz viszonyítva 23 százalékkal nőtt az üres praxisok száma. A megmaradó háziorvosokon pedig egyre nagyobb a teher. Egy átlagos háziorvosra 1700 lakos jut, és bár a koronavírus-járvány miatt 2,5 millió esettel csökkent a rendelői kontaktusok száma, ám 10 millióval több telefonos megkeresés érkezett a rendelőkbe.
2022-10-27 |
Dr. Bakos Tünde Boglárka, a Debreceni Önkormányzat felnőtt háziorvosi rendelőjének háziorvosa az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Pro Sanitate-díjban részesült. Vele beszélgetünk a következő percekben.
2022-03-23 |
Türelmet kérnek a betegektől a háziorvosok. Dr. Kántor Irén, alapellátó gyermekorvos, megyei kollegiális vezető rádiónknak elmondta: a COVID miatt át kellett alakítani a betegellátás struktúráját, mert nem szeretnék, hogy a betegek a rendelőkben adják át egymásnak a fertőzést.
2021-12-04 |
Továbbra is zavartalanul működik, folyamatosan biztosított a háziorvosi ellátás Nyíregyházán – mondta el rádiónknak Csikós Péter, a Nyíregyházi Egészségügyi Alapellátás igazgatója. Hozzátette: védeni kell a háziorvosokat is és az őket segítő asszisztenseket. Éppen ezért a 65 év feletti, vagy krónikus betegségben szenvedő háziorvosoknak nem kötelező részt venniük a közvetlen betegellátásban, de elérhetőnek kell lenniük.
2020-04-16 |
A megyeszékhelyen, Miskolcon nincsen ellátatlan körzet, mindenki részesülhet az egészségügyi alapellátásból. Ám személyesen kizárólag csak akkor menjünk háziorvoshoz, ha sürgős szükség van rá, vagy esetleg felmerül a tartós egészségkárosodás veszélye - mondta rádiónknak dr. Breitenbach Géza, a Praktizáló Orvosok Szövetségének miskolci elnöke.
2020-03-26 |
Emberi történetekkel döntik el, hogy ki, vagy kik a nemzet házorvosai. Akik szakmai tudásuk mellett, a gyógyítás mellett, emberileg is kiemelkedően állnak betegeikhez. Egy internetes portálon lehet megosztani egy-egy emberi történetet és így lehet az orvosokra szavazni.
0:00
0:00
2019-09-28 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt