Az októbert rózsaszín hónapként is emlegetik, hiszen ilyen színű szalagocska jelzi a mellrák elleni küzdelmet, mely ebben az időszakban kiemelt figyelmet kap. A szakemberek a szűrővizsgálatok fontossága mellett kiemelik a rendszeres önvizsgálatot és bármilyen gyanús jel esetén az azonnal történő orvoshoz fordulás jelentőségét. Az időben kezelt melldaganat ugyanis eredményesen gyógyítható.
2021-10-06 |
A nyíregyházi Bajkó Barbaránál az elmúlt év novemberében diagnosztizálták a jobb mellében a dió nagyságú daganatot. A diagnózis után pár nappal eldöntötte, leküzdi a betegségét, sőt erőt ad másoknak azzal, hogy felvállalja a mindennapi küzdelmeit, amelyről közösségi oldalain ír. Barbara ezzel is szeretné felhívni a figyelmet a korai felismerés és a rendszeres szűrések fontosságára. A nehéz napok küzdelmeiről, a felemelő esküvőjéről és a jelenlegi állapotáról nyilatkozott rádiónknak.
2020-07-21 |
Második alkalommal hirdette meg az AVON a Mellrák Elleni Küzdelem Hősei pályázatát, amin olyan nőket díjaztak, akik munkájukkal hozzájárulnak a mellrákban érintett nők gyógyulásához és segítenek nekik a legnehezebb időszakban. Az idei nyertesek között volt idén Bodnár Erika, a Mellrákinfó Egyesület borsodi csoportjának vezetője, aki maga is legyőzte a mellrákot és a betegségét követően kezdte el önkéntes munkáját.
2019-11-08 |
Az emlődaganat, ha időben felismerik jól gyógyítható, mégis Magyarországon évente csaknem 2400-an vesztik életüket emiatt. A korai diagnosztika leghatékonyabb eszköze a mammográfia, amivel olyan kicsi elváltozások is felismerhetők, amiket a tapintásos vizsgálat során nem lehet még érzékelni. Hazánkban van szervezett szűrőprogram erre: a 45 és 65 év közötti nők kétévente kapnak meghívót a mammográfiás vizsgálatra, de sokan nem élnek ezzel a lehetőséggel.
2019-10-18 |
Minden évben október, az emlőrák elleni küzdelem hónapja. A mellrák korai felismerése érdekében városi sétát szervezett a Nyíregyházi Járásban működő Egészségfejlesztési Iroda. Morvacsik-Kornyiczki Ágota irodavezető rádiónknak elmondta: második alkalommal hívták fel a figyelmet az a megelőzés, valamint a korai felismerés és gyógyítás lehetőségeire. A „Lépjünk együtt, egymásért” sétához 150 résztvevő csatlakozott.
0:00
0:00
2019-10-17 |
A mellrák a nők leggyakoribb daganatos betegsége! Becslések szerint tíz nőből egynél nagy valószínűséggel jelentkezik a megbetegedés. Az emlőrák ma is a 33-55 év közötti nők vezető haláloka, sőt, életkortól függetlenül is a nők halálozásának második leggyakoribb oka. A halálozások száma azonban a gyógyítás eredményességének fejlődésével egyre csökken, viszont egyre több nőnél diagnosztizálják e kórt. Évente több mint 8 ezer nő és 200 férfi szembesül ezzel a diagnózissal Magyarországon. Minden évben 2000-2200-an halnak meg emiatt.
2019-10-08 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt