Mit jelent az, hogy Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség felvette a rákkeltő anyagok listájára a jellemzően üdítők édesítésére használt aszpartámot, és azt is hogy mit jelent a 2B csoport, ahova került ez az anyag - ahogy egyébként több mint 300 másik anyag is került már? Ihatunk-e aszpartámmal édesített üdítőt, vagy maradjunk a tiszta víznél?
2023-08-23 |
A Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezet és Segítő Szolgálata harminc évvel ezelőtt alakult meg. Legfontosabb feladatuknak tekintik az egészségnevelést a fiatalok körében, programokkal, előadásokkal hívják fel a figyelmet a betegség korai felismerésére és az önvizsgálat jelentőségére, továbbá szűrések szerveznek a lakosság körében. A betegeket és hozzátartozóikat szakmai, jogi és lelki segítségnyújtással támogatják, rehabilitációjukat pedig klubfoglalkozások keretében segítik. Virág Judit a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezetének elnöke a vendégünk.
2021-05-30 |
A leukémia ugyan továbbra is nagyon súlyos, de az esetek többségében már nem halálos diagnózis a gyerekek számára. A Gyermekgyógyítók csapata, amely ma már az ország 8 kórházában – köztük Miskolcon is - gyógyítja a rákbeteg gyermekeket, idén 50 éves. A Magyar Gyermekonkológia Hálózat – vagy, ahogy sokan ismerik őket, a Gyermekgyógyítók – az ország egyik legrégebben működő, gyermekek gyógyításával foglalkozó közhasznú civil szervezete.
2021-05-13 |
A Future Unicorn Award kitüntetéssel azokat a vállalkozásokat díjazzák, amelyek várhatóan Európa legnagyobb változást hozó, legértékesebb technológiai cégei lehetnek. Az idei nyertes, az Oncompass Medicine daganatos betegek célzott terápiájának kiválasztására fejlesztett új technológiát. Ez a módszer mindössze 20 ezred másodperc alatt rangsorol 405 ráktípusban személyre szabott, célzott terápiás lehetőségeket.
2021-03-18 |
A Magyar Rákellenes Liga naptárában a szeptember az összefogás hónapja a nőgyógyászati daganatok megelőzéséért, az október a mellrák elleni küzdelem jegyében zajlik.
2020-10-28 |
Idén ősztől a 7. osztályos fiúk, illetve szüleik is igényelhetik a humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltást. A vakcina– mint a lányok esetében is – önkéntes és ingyenes, a védőoltást a szülői beleegyező nyilatkozat után az iskolákban kapják majd meg a tanulók.
2020-10-04 |
Jótékonysági gálaestet szervez a Magyar Rákellenes Liga és a B-A-Z Megyei Kórház március 10-én. A Teljes Gégeeltávolításon Átesett Betegek Klubja megalakulásának 30. évfordulója alkalmából rendezett koncert, a Miskolci Nemzeti Színházban lesz. A rák ma már nem feltétlenül halálos betegség. Az eltelt harminc évben nagyon nagy változás történt a betegség kezelésében és társadalmi megítélésében egyaránt, emelte ki Varga Judit a Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezeti elnök és a Segítő Szolgálat vezetője.
2020-02-25 |
Dr. Peták István nemzetközileg elismert kutató, aki elsőként kezdett foglalkozni a rákkutatásban egyénre szabott molekuláris diagnosztikával. A bioinformatikában úttörőnek számító Gabriel nevű szoftverük, segít a specifikus gyógyszeres kezelések kialakításában az egyénre szabott orvoslásban.
2020-02-05 |
Mozgalmasan telt a 2019-es esztendő a Gyógyulj Velünk Egyesületnél. Sok programot és kirándulást szerveztek, hiszen egyik célkitűzésük, hogy mozgásra bírják a rákbetegséggel élőket. A rendszeres testmozgás ugyanis jelentősen javíthatja az életminőségüket és segít abban, hogy sokáig tünetmentesek maradjanak.
2019-12-12 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola