Noha gyermekkorában nem részesült vallásos neveltetésben, kíváncsisága, érdeklődése hamar a nagyszülői házban lelt Biblia és az abban olvasott mondatok felé fordult.
0:00
0:00
2023-11-23 |
Ő volt a Nyelvmúzeum létrehozásának szakmai vezetője. Derűs személyisége, kiváló humora, közösségteremtő képessége, a tehetséges fiatalokat támogató hozzáállása, emberszeretete révén Sátoraljaújhely és a régió kulturális életének meghatározó, országosan és a határainkon túl is elismert meghatározó szereplője: kovásza volt. Munkájának folytatója, Nyiri Péter irodalomtörténész, a nyelvmúzeum igazgatója, a Kazinczy Társaság elnöke emlékezik.
2023-07-25 |
Minden év júniusának első vasárnapján a pedagógusokat köszöntjük, idén ez a nap június 4-re esik. Mai magazinunkban egy kivételes tehetségű, a hivatásának élő, rendkívül szerteágazó tevékenységet folytató pedagógust ismerhetnek meg hallgatóink, aki éppen kerek 60 éve áll a katedrán
0:00
0:00
2023-06-01 |
Bereiné dr. Jakab Beáta irányítja a jövőben főigazgatóként a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházat – jelentette be dr. Révész János, a kórház irányító megyei intézménye, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház főigazgató főorvosa keddi rendkívüli sajtótájékoztatóján. A friss menedzsment új orvosok szerződtetését és egy 150 millió forint értékű fejlesztést jelentett be.
2023-04-28 |
Április 1-től Bohács József lett az újfehértói Zajti Ferenc Kulturális Helytörténeti Gyűjtemény, Művelődési Központ és Könyvtár új igazgatója, aki igyekszik tovább erősíteni a helyi kulturális értékeket.
2023-04-26 |
Április 1-től Bohács József lett az újfehértói Zajti Ferenc Kulturális Helytörténeti Gyűjtemény, Művelődési Központ és Könyvtár új igazgatója, aki igyekszik tovább erősíteni a helyi kulturális értékeket.
2023-04-26 |
Szeptember óta Nyíregyházán is részt vehetnek a fiatalok a Mathias Corvinus Kollégium képzéseiben, itt is megkezdődött az oktatás, de hivatalosan csak néhány nappal ezelőtt jelentették be, hogy immár a keleti országrész is bekapcsolódott az egyébként több mint 20 éve működő szervezet munkájába. Az első hivatalos eseményen kértük mikrofon elé Dr. Szalai Zoltánt az MCC országos szervezetének főigazgatóját.
2023-01-11 |
Ivánné Nagy Erzsébet Bernadett 2020 óta a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumának igazgatónője. Nehéz, járvánnyal terhelt időszakban került a nagy múltú oktatási intézmény élére.
2022-04-27 |
„Ezt a szakmát csak hittel, szeretettel és nagy szakmai tudással lehet végezni”-mondta rádiónknak Radomszki Lászlóné, a Szociális-és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kirendeltségének igazgatója, aki március 15-e alkalmából Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehetett át szakmai munkája elismeréseként a Pesti Vigadóban. A szakember köszönetet mondott azon kollégáinak, akik a kezdetektől támogatták munkájában, segítették elképzelései megvalósításában.
2022-04-08 |
Az emberközpontú nyelvművelés civil társadalmi szervezete arra törekszik, hogy soraiba tömörítse mindazokat, akik felelősséget éreznek anyanyelvünk jelen állapotáért, helyes és kulturált használatáért, jogának és közéleti szerepének képviseletéért.
2021-12-10 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt