A nyár sok gyermeknek nem is az igazi táborok nélkül. Sok szülőnek pedig nagy segítséget jelent abban, hogy a két és fél hónapos nyári szünidő egy részét élményekkel telve, hasznosan töltheti gyermeke, akár számos új barátot is szerezve.
0:00
0:00
2023-05-17 |
Nyaralj Rafival- címmel hirdette meg közösségi oldalán állatasszisztált gyermekfelügyeletét Máthé Nóra, aki a Debrecen- Nagytemplomi Református Egyházközség fenntartásában működő Immánuel Otthon és Iskola gyógypedagógusa. Nem csak fogyatékkal és speciális nevelési igénnyel élő gyermekeket vár, hanem gondolt azokra a kiskorúakra is, akiknek szülei igényelnének néhány szabad órát.
0:00
0:00
2022-07-20 |
Lassan vége az iskolidőnek és kezdődik a nyáriszünet. Ez az időszak sok mindenre alklamas. Több táborban vehetnek részt a miskolci Szalay Sámuel Református Két TanitásiNyelvü Általános iskola tanulói. A nyári szünidőben az iskolában napközis tábort szerveznek számukra, aztán Zánkán és Balatonmáriafürdőn tölthetnek pár napot a kisdiákok. Jelenleg a nyolcadikosok, illetve az iskoláskorú óvodások búcsúztatására készülnek az intézményben.
2022-06-10 |
A nemzetközi légi közlekedés szinte teljesen leállt a világjárványban. A debreceni repülőtér forgalma is drasztikusan visszaesett. A legnépszerűbb járatok tavaly a nyári főszezonban újra indultak.
2022-04-10 |
Egyre nagyobb az érdeklődés az osztrák és a lengyel sieléssel egybekötött utazások iránt. A járvány elleni korlátozások feloldása után ami a nyár elején történt, olyannyira beindult az idegenforgalom, hogy az utaztatási irodákról elmondható hogy jó évet zárnak.
2021-12-22 |
Kézműveskedés, koncertek, sárkányhajózás, kirándulás, bűvész-show, kalandparkozás – ezek mind az idei nyári Erzsébet-táborok programjai, melyekre az ország minden tájáról érkeznek általános iskolás diákok.
2021-06-25 |
Felszállt az első légijárat a görög Santorinibe június 17-én a debreceni nemzetközi repülőtérről. Ezzel elkezdődött a nyári idény a Wizz Airnél. A fapados légitársaság az eindhoveni, londoni és párizsi menetrendszerinti járatai mellé visszaállította a szezonális kínálatba a népszerű üdülőhelyeket, Ciprust, Mallorcát, és új desztinációként Santorinit. A foglalások alapján nagy az utazási kedv, így a tervek szerint ezekre a nyaralóhelyekre heti két napon repülnek a gépek a cívisvárosból.
2021-06-23 |
A koronavírus-járvány miatt tömegek döntöttek úgy, hogy idén nyáron nem nyaralnak. Azok közül, akik elindultak, sokan a szokásos külföldi nyaralás helyett most Magyarországon maradtak, sokan a Balatonra mentek. De nem volt mindig természetes, hogy az emberek pihenési céllal utazzanak.
2020-08-20 |
Egyre kevesebb ember utazik a népszerű Görög nyaralóhelyekre, mert a jelenlegi helyzet annyira bizonytalan, hogy inkább nem vállalják fel az esetleges bonyodalmakat. Nemcsak a buszos utak, hanem charterjáratok sem tudnak úgy működni, ahogy az utazási irodák tervezték. Még tavasszal heti húsz járatban bíztak, most csak heti nyolcat tudnak indítani. A részletekről egy miskolci utazási iroda vezetőjét Angyal Enikőt kérdeztük.
0:00
0:00
2020-08-07 |
Akár Sátoraljaújhelyig is hajózhatnak, és ki is köthetnek azok, akik igénybe veszik a Tokajnál és Kiskörénél állomásozó nyaralóhajókat. A kényelmes, és igen alacsony utazósebességen használható hajók már megérkeztek Tokajba, a Bodrog folyó és Ronyva patak összefolyásánál pedig az elmúlt héten kiépítették a sátoraljaújhelyi kikötőt is. Az önkormányzat a helyi Tourinform irodával közösen összeállított egy programcsomagot, amellyel bemutatják a város épített és kulturális örökségét, a kalandparkot, de borkóstolásra is lesz lehetőség.
2020-07-17 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt