A koronavírus-járvány miatt tömegek döntöttek úgy, hogy idén nyáron nem nyaralnak. Azok közül, akik elindultak, sokan a szokásos külföldi nyaralás helyett most Magyarországon maradtak, sokan a Balatonra mentek. De nem volt mindig természetes, hogy az emberek pihenési céllal utazzanak.
2020-08-20 |
Egyre kevesebb ember utazik a népszerű Görög nyaralóhelyekre, mert a jelenlegi helyzet annyira bizonytalan, hogy inkább nem vállalják fel az esetleges bonyodalmakat. Nemcsak a buszos utak, hanem charterjáratok sem tudnak úgy működni, ahogy az utazási irodák tervezték. Még tavasszal heti húsz járatban bíztak, most csak heti nyolcat tudnak indítani. A részletekről egy miskolci utazási iroda vezetőjét Angyal Enikőt kérdeztük.
0:00
0:00
2020-08-07 |
Akár Sátoraljaújhelyig is hajózhatnak, és ki is köthetnek azok, akik igénybe veszik a Tokajnál és Kiskörénél állomásozó nyaralóhajókat. A kényelmes, és igen alacsony utazósebességen használható hajók már megérkeztek Tokajba, a Bodrog folyó és Ronyva patak összefolyásánál pedig az elmúlt héten kiépítették a sátoraljaújhelyi kikötőt is. Az önkormányzat a helyi Tourinform irodával közösen összeállított egy programcsomagot, amellyel bemutatják a város épített és kulturális örökségét, a kalandparkot, de borkóstolásra is lesz lehetőség.
2020-07-17 |
Maximális körültekintéssel szervezik a nyári gyermektáborokat. Fokozottan figyelnek a személyes higiéniára, a kézmosásra, a szellőztetés fontosságára. Kézfertőtlenítőkről és kézmosási lehetőségről folyamatosan gondoskodnak a táborok több pontján. A lehetőségekhez képest szabadtéri programokat tartanak, és a megszokottnál intenzívebben és alaposabban takarítanak, fertőtlenítenek, akár naponta több alkalommal is a lakókörletekben és a közös helyiségekben.
2020-06-02 |
A MÁV legfrissebb híreivel, információival szolgál Biber Anett a MÁV-csoport szóvivője, aki rádiónknak elmondta azt is, milyen biztonsági előírásokat kell betartaniuk az utasoknak. A szóvivő hozzátette: a belföldi közlekedés mellett egyelőre Ausztriába és Németországba lehet vonattal utazni, de bíznak benne, hogy hamarosan a környező országokba is el lehet majd jutni. A nyáron várható a vonaton a zsúfoltság, hiszen a Balaton idén is népszerű úti cél lesz.
0:00
0:00
2020-05-28 |
A koronavírus miatt a nyaralni szándékozók egyelőre nem foglalják le a nyárra tervezett utazásukat. Az előfoglalások estében nem jellemző azok lemondása sem. Turisztikai szakemberek szerint az utazási irodák minden utazási ajánlathoz mellékelik a lemondási feltételeket és felhívják a figyelmet a partnerük kedvező feltételeire. Érdemes előfoglalási biztosítást kötni az utazás lefoglalásakor, ami egy váratlan esemény következtében az utazás meghiúsulása esetén fedezetet nyújthat egyebek mellett a kötbér megfizetésére.
0:00
0:00
2020-03-17 |
600 millió forintos pályázati támogatással, több éves táboroztatási programot indított a Tiszántúli Református Egyházkerület. Összesen 4 és félezer gyermek, 1-11 osztályos diákok nyaralhatnak ingyen hat napos, öt éjszakás ciklusokban négy helyszínen.
2020-02-14 |
Miskolcon is sok szülő él a nyári vakáció ideje alatt a lehetőséggel, hogy táborba küldi gyermekét. Nem egyszerű a választás, de most elkészült a táborok komplex minősítési rendszere, amely segítséget nyújthat a döntésben.
2019-08-07 |
Ha nyár, akkor vakáció – nyaralás belföldön, külföldön, vagy éppen egy kis pihenés otthon, a négy fal között. Talán nem is gondolnánk, de éppen ez az az időszaka az évnek, amikor a legtöbb veszély leselkedik a pihenésüket töltőkre. Az elkövetkező percekben a Miskolci Áldozatsegítő Központ vezetője, Doszpoly Orsolya ad tanácsokat nem csak miskolciaknak arról, hogy lehet elkerülni az áldozattá válást a nyári hónapokban.
0:00
0:00
2019-07-18 |
A külföldi utazás előtt hat héttel érdemes felkeresni az oltóközpontokat azoknak, akik a mediterrán, a trópusi, az ázsiai, vagy az afrikai országok valamelyikébe utaznak.
2019-07-09 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh