Átadták a Magas-hegyi libegő második szakaszát a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandparkban. Az új útvonal a Magas- hegyről indul, és a Zsólyomka patak völgyén keresztülhaladva érkezik a Szár-hegyre. Ezzel a Szár-hegyet és a rajta lévő Magyar Kálvária műemlék-együttest is könnyebben és gyorsabban érhetik el a turisták.
2023-04-08 |
Őszre elkészül a Magas-hegyi Libegő második szakasza is, amely a hegy középső állomásáról indul, s a Zsólyomka-patak völgyén keresztülhaladva a Szár-hegyre szállítja majd az utasokat.
2022-08-12 |
Most zajlik a Magas-hegyi libegő próbaüzembe helyezése. Ha mindent rendben találnak a hatóságok, augusztus végére újra használatba vehetik a látogatók a Zemplén Kalandpark fő ütőerének számító ülőszékes felvonót. Erről, valamint a Sátoraljaújhely- Borsi határon átnyúló kulturális-turisztikai pályázatról beszélgetünk Dankó Dénes alpolgármesterrel.
2022-07-14 |
Helikopterek emelték be az elmúlt héten a sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandparkban a libegő tartóoszlopait. A felújítás jól halad, a második nyomvonal is épül. Erről, valamint a 37-es főút felújításáról, a Kossuth kert átépítéséről és az önkormányzati tüzelőtámogatásról beszélgettünk Dankó Dénes alpolgármesterrel.
2021-10-26 |
Révai Márton miskolci okleveles építészmérnök diplomamunkájában tervezte meg a miskolci libegőt. Fontos hangsúlyozni, hogy ezek csak tervek és nem megvalósítás alatt álló beruházás.
2021-10-21 |
2021. július 17-én öt különböző helyszínen várják az érdeklődőket. Többek közt már a kezdetekben résztvevő miskolci Lillafüredi Libegőparkban is. Az első Libegők Éjszakáját 2018-ban rendezte meg a klaszter, az ötletet a nagy sikerű Sípályák Éjszakája adta.
2021-07-17 |
Egy új nyomvonalon egy másik ülőszékes felvonó építése, mellyel a Zsolyomka völgyön keresztül a Szárhegy is elérhetővé válik. A város vezetői azt is bejelentették, hogy végre elhárultak az akadályok a függőhíd megépítése elől, így újabb attrakciókkal bővül az újhelyi aktív turizmus. A részletekről Dankó Dénes alpolgármestert hallják
2020-11-27 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt