A Vakok és Gyengén Látók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete a fehér bot nemzetközi napja alkalmából idén is megtartotta immár hagyományos programját, az Egészségnap Látássértülteknek elnevezésű rendezvényt.
2022-10-19 |
Február 28-án indul a program, a város honlapján és a helyi médiafelületeken találnak információt azok, akik jelentkezni szeretnének a vizsgálatokra.
2022-02-04 |
A Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának tanársegédje elmondta, hogyan kapcsolódott be az intézmény a Méhnyakrák Megelőzési Hétbe.
2022-01-30 |
A közelmúltban zajlott az a Richter Egészségváros Program, amely során a szakemberek több ezer debreceni lakos szűrővizsgálatát végezték el. Az ebből befolyt 5 millió 700 ezer Ft-ot a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet kapta adományként. A Debreceni Egyetem az elmúlt nyáron vette át a várostól az egészségügyi alapellátási feladatokat, és létrejött a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet. Ezzel hazánkban elsőként alakult egyetemi háttérrel működő, komplex intézeti alapellátó rendszer.
2020-09-02 |
A nyíregyházi Bajkó Barbaránál az elmúlt év novemberében diagnosztizálták a jobb mellében a dió nagyságú daganatot. A diagnózis után pár nappal eldöntötte, leküzdi a betegségét, sőt erőt ad másoknak azzal, hogy felvállalja a mindennapi küzdelmeit, amelyről közösségi oldalain ír. Barbara ezzel is szeretné felhívni a figyelmet a korai felismerés és a rendszeres szűrések fontosságára. A nehéz napok küzdelmeiről, a felemelő esküvőjéről és a jelenlegi állapotáról nyilatkozott rádiónknak.
2020-07-21 |
Miskolcon ingyenes szűrővizsgálatokkal és előadásokkal várták az érdeklődőket a 10 Ezer Lépés Program Borsod megyei állomásán. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében évente mintegy háromszáz férfinél diagnosztizálnak prosztatadaganatot.A megyében több ezerre tehető azoknak a száma, akik már átesetek a betegségen. A korai stádiumban felfedezett daganatos betegség meggyógyítható, az előrehaladott prosztatarák pedig egyre gyakrabban krónikus betegséggé szelídíthető, még az áttétes betegek is számottevően hosszabb ideig és jobb életminőségben élhetnek, mint korábban.
2019-11-07 |
Évek óta járja az országot a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza. A Szolgálat önkéntes fogorvosai a korábbi évekhez hasonlóan idén is több vidéki városban, a fővárosban és Erdélyben biztosítanak ingyenes fogászati szűrést, kezelést és szaktanácsadást gyermekek részére.
2019-07-13 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt