A tavalyi óriási sikert követően idén tavasszal ismét elindult a Magyar Szervátültetettek Szövetsége és a Miniszterelnökség Aktív Magyarországért felelős államtitkárságának támogatásával megvalósuló Millió lépés az iskoládért kihívás, hogy 77 napon át újra megmozgassa a magyar iskolásokat és közösségeiket. A március 25. és június 9. között zajló, immár közösségi mozgalommá vált kampány idén kibővült a „Válts zöldre!” kezdeményezéssel, ami a testmozgás népszerűsítése mellett a környezettudatos közlekedés fontosságára hívja fel a figyelmet. A zöld pontokkal további nyereményeket kaphatnak az iskolák az ingyenesen letölthető MillióLépés applikáción keresztül.
2024-03-29 |
Kecskeméti-Berki Krisztina gyógytornásszal, a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Karának oktatójával beszélgetünk az e-sportolás veszélyeiről és általában a számítógépes munka hátrányairól, egészségünkre gyakorolt hatásairól.
0:00
0:00
2023-10-05 |
Modellből lett gyógytornász Békés Tímea, akinek a munkáját Dizseri-díjjal ismerték el a közelmúltban. A református Bethesda Gyermekkórház munkatársa azt mondja: élete legjobb döntése volt a váltás.
2023-03-17 |
Idén tízéves a népszerű programsorozat, melynek kiemelkedő rendezvénye a május 1-ei Fitt Város program lesz- nyilatkozta rádiónknak Hornyák Enikő sportreferens.
2023-03-08 |
A háromgyermekes édesanya azt vallja, hogy nagy ez a mozgásforma nemcsak a testre, hanem a lélekre is nagyon jó hatással van, mindemellett a derék és a hátfájásra is kiváló gyógyír.
2022-08-17 |
A megkérdezettek válaszainak összesitéséből kiderül, hogy a magyar lakosság túlnyomó többsége a kor előre haladtával egyre kevesebb sportol rendszeresen.
2022-07-28 |
Baraksó Eszter a Nyíregyházi Egyetem másodéves sport és rekreáció szakos hallgatója szeretne minél több embernek segíteni a mozgás, a sportolás kapcsán. A célja az, hogy egészségesebben és környezettudatosabban éljenek. A kállósemjéni kézilabda csapat irányítója egy sikeres pályázatnak köszönhetően sportáruházat szeretne létrehozni.
0:00
0:00
2022-01-11 |
A cél, hogy aktivizáló programokkal minél több embert rendszeres testmozgásra késztessenek. A város új egészségterve is indokolta a kezdeményezést, hisz a magyar lakosság átlagához hasonlóan a debreceniek körében is gyakoriak a szív-érrendszeri megbetegedések, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a túlsúly.
0:00
0:00
2021-10-26 |
Lesz nyíregyházi versenytáncos az idei U 21-es Európa és Világbajnokságon! A Szabolcs Diáksport Egyesület képviselői Balázs Zsombor és Ködöböcz Sándor erről a kiváló hírről számolnak be rádiónknak.
2021-05-27 |
Túrákat szervez minden héten szombaton délután a Vit-Active Mozgás és Lendület Egyesület Nyíregyházán és környékén. Az egyesületnek ugyan számos mozgásos programja volt, de a lokális túrákat a koronavírus-járvány miatt találták ki. Céljuk, hogy a szűk járványügyi intézkedések mellett, megmozgassák az embereket. A részletekről Vitai Klára egyesületi elnök számolt be.
2021-03-31 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola