Lesz nyíregyházi versenytáncos az idei U 21-es Európa és Világbajnokságon! A Szabolcs Diáksport Egyesület képviselői Balázs Zsombor és Ködöböcz Sándor erről a kiváló hírről számolnak be rádiónknak.
2021-05-27 |
Túrákat szervez minden héten szombaton délután a Vit-Active Mozgás és Lendület Egyesület Nyíregyházán és környékén. Az egyesületnek ugyan számos mozgásos programja volt, de a lokális túrákat a koronavírus-járvány miatt találták ki. Céljuk, hogy a szűk járványügyi intézkedések mellett, megmozgassák az embereket. A részletekről Vitai Klára egyesületi elnök számolt be.
2021-03-31 |
A covid betegségen átesett embereknek újra el lehet kezdeni a sportolást, de csak megfelelő kontrolálás alatt és a fokozatosság elvét betartva- hívta fel a figyelmet Szentes-Szendrey Anna Mária sportrehabilitációs szakember.
2021-02-13 |
Két év alatt közel hatvanezer embernek tudtak segíteni az egészségfejlesztésben különböző programok és tanácsadás kapcsán – árulta el rádiónknak Moravcsik-Kornyicki Ágota, a megyei Egészségfejlesztési Iroda vezetője. Az elmúlt időszakban az irodákat 24.000 fő kereste fel, aki szakemberektől kaphattak útmutatást, segítséget. Az egyik legnépszerűbb program az óvodai foglalkozás volt, ahol hat témakörrel ismerkedhettek meg a legkisebbek. Mindemellett az internet segítségével is többször tartottak hatékony mozgásprogramokat.
2021-01-31 |
Ezzel a címmel szervezett a DEAC fogyatékkal élők számára életmód és mozgásterápiás napot. A cél, hogy az egyetemen tanuló fogyatékos diákok részt vegyenek az intézmény testnevelés kurzusain. A programra több mint 100-an regisztráltak, akik előadást hallhattak a mozgás fontosságáról, számukra megfelelő sportprogramokon, illetve egészségügyi szűrővizsgálaton vehettek részt.
0:00
0:00
2020-02-08 |
Napjainkban még mindig keveset hallunk a gyógytornáról. Valljuk be, legtöbbünkben még mindig az iskolai gyógytorna képe él, vagy amikor megkapjuk a beutalónkat a helyi SZTK-ban. A szakma dinamikusan fejlődik, de az emberek nagy többsége szívesebben jár fizikoterápiás kezelésekre, mint gyógytornára. Pedig hosszú távon a gyógytorna a leghatékonyabb kezelési mód a derékfájás, gerincbántalmak, hátfájás, lúdtalp, nyaki fájdalom, csontritkulás és egyéb mozgásszervi panaszok esetében.
2019-06-20 |
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt