A Görögtűz Szeretetszolgálat több mint száz idősnek segít napi szinten a házigondozásban és közel ezerötszáz helyre szállít ételt Nyíregyházán. A Szeretetszolgálat Tagintézményvezetője Dr. Ludescher Gabriella kiemelte, kiváló munkaközösségnek lehet a vezetője.
2023-03-17 |
Ismét megszervezi a város, Nyíregyháza és a Debreceni Egyetem Nyíregyházi Egészségtudományi Kara a Szépkorúak Akadémiáját. 2015-ben élesztették fel újra ezt a programsorozatot, az azóta eltelt időben pedig csak a covid alatt maradtak el előadások. Később ezt is bepótolták, mert nagy az érdeklődés az idősek részéről a különféle kérdések, újdonságok vagy az egészséget, a egészséges életmódot körüljáró témák iránt – tudtuk meg Bene Ágnes gerontológustól.
2023-02-27 |
A téli időszakban különösen fontos, hogy odafigyeljünk az idősekre . Ha lehet, néha segítsünk nekik a bevásárlásban és - szomszédként - kopogjunk be hozzájuk, s kérdezzük meg, hogy vannak- egyebek mellett erre hívja fel a figyelmet Bordás Béla, Nyíregyháza városgondnoka.
2022-12-24 |
A megkérdezettek válaszainak összesitéséből kiderül, hogy a magyar lakosság túlnyomó többsége a kor előre haladtával egyre kevesebb sportol rendszeresen.
2022-07-28 |
Az Atlétikai Csarnokban megrendezett eseményen közel félezer szépkorú vett részt, akik nagyon örültek annak, hogy a járvány után újra együtt sportolhattak a nyugdíjastársaikkal.
2022-06-15 |
Miskolc belvárosában változatos programok, előadások, fittnesz eszközök, masszázságy, társasjátékok és egész napos ingyenes foglalkozások várják a 60 év felettieket, ezzel támogatva az aktív, tevékeny időskor kultúrájának megteremtését.
2022-04-03 |
Vári Zoltán, a nyíregyházi Szivárvány Idősek Otthonának igazgatója rádiónknak azt mondta: a védettségi oltás meglététől tették függővé a látogatást.
0:00
0:00
2021-12-23 |
Tavaszi Staféta címmel civil kezdeményezés indult Magyarországon a demenciabarát szemlélet terjesztésért. A Jobbágy Mária és Kocsis Judit által elindított kezdeményezés célja, hogy létrejöjjön egy valódi, közösségi összefogás a demenciával élők, hozzátartozóik és gondozóik életminőségének javítása érdekében. Negyedévente tartanak majd online előadásokat, ahol megoszthatják egymással tapasztalataikat az ezen a területen dolgozó szakemberek. A Staféta első eseményén előadóként vett részt dr. Kázár Ágnes miskolci háziorvos, a Demenciával Otthon –Medico-Szociális Központ vezetője is.
2021-05-19 |
A járvány 11 hónapja után most megkönnyebbülést éreznek, és bíznak benne, hogy most már tényleg közel van a pandémia vége. A járvány második hullámában a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei idősotthon munkatársai és lakói között is voltak fertőzöttek.
2021-02-17 |
A háziorvosok először február 4-én vettek részt az oltási kampányban. Azokban a praxisokban, ahová jutott a Moderna vakcinákból 10-10 embert tudtak fogadni, a legidősebb korosztályból. Emellett körzetenként 6-6 pácienst küldhettek be a megyei oldópontokra, ahol a Pfizer-Biontech hatóanyagát kaphatják meg, Hajdú-Biharban erre szombaton kerül sor. Az első tapasztalatok jók, és ez alapján később még gyorsabban, akár nagyobb tömegben is hatékonyan el tudják végezni ezt a feladatot - értékelt Dr. Kovács Eszter debreceni háziorvos, aki megyei háziorvosi kollegiális vezetőként a többi körzettel is tartja a kapcsolatot.
2021-02-07 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt