125 éves a Vasutas Művelődési Ház címmel értékes korabeli fotókból és egyéb kordokumentumokból például brigádnaplókból nyílt kiállítás a VOKE Egyetértés Művelődési Központban. Az intézmény honlapján is megtekinthető a válogatás. A tárlat szeptember elejéig látogatható.
2023-06-08 |
Nagyon színes és sokrétű kulturális élet és foglalkozások jellemzik a vármegyei művelődési intézményeket - tudtuk meg Nagy Edinától, a Nemzeti Művelődési Intézet Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Igazgatóságának igazgatójától.
2023-05-11 |
Április 1-től Bohács József lett az újfehértói Zajti Ferenc Kulturális Helytörténeti Gyűjtemény, Művelődési Központ és Könyvtár új igazgatója, aki igyekszik tovább erősíteni a helyi kulturális értékeket.
2023-04-26 |
Április 1-től Bohács József lett az újfehértói Zajti Ferenc Kulturális Helytörténeti Gyűjtemény, Művelődési Központ és Könyvtár új igazgatója, aki igyekszik tovább erősíteni a helyi kulturális értékeket.
2023-04-26 |
Nyíregyháza kultúráért felelős létesítménye hónapokon keresztül arra volt ítélve, hogy zárva legyen, de március 27-én, hétfőn végre megnyitja kapuit- mondta rádiónknak Mészáros Szilárd igazgató.
2023-03-27 |
A nyíregyházi Vasutas Művelődési Házban még két nagy rendezvény lesz idén. Az eddig megrendezett programok is sikeresek voltak: táncdalénekest, Kossuth díjas mesemondót és kiváló hangulatú telt házas eseményeket szervezett a megbízott igazgató, Cservenák László. A szakember rádiónknak elmondta, év végéig szól a megbízatása, de bízik benne, hogy a későbbiekben is lesz lehetősége Nyíregyházán minőségi programokat szervezni.
2021-10-13 |
Idén is számos érdekes programmal várja a Nemzeti Művelődési Intézet a közművelődési szakembereket a „Közösségépítő Kultúránk” előadóművészeti programsorozatra. A lakiteleki Hungarikum Liget és a Nemzeti Művelődési Intézet színhelyei mellett idén már a kápolnásnyéki Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola tevékenységéről is ízelítőt kapnak a látogatók június 9-től július 13-ig.
2021-06-18 |
Három hónap leállás után újraindult a könyvtárbusz szolgáltatás a fehérgyarmati körzetben és a nyíregyházi bokortanyákon. A kamionból átalakított olvasóteret most a járvány miatt még nem használhatják a kistelepüléseken élők, de a busz előtt, a szabad levegőn lehetőség van a kölcsönzésre. A Móricz Zsigmond Megyei Könyvtár guruló könyvtára egy kamionból átalakított olvasótér, amelyben 3500 könyv utazik a 34 szabolcsi település között. A részletekről Gurbán Lászlót, a könyvtárbusz könyvtárosát kérdeztük.
2021-03-04 |
A szervezet célja Tállya és más tokaj-hegyaljai települések fejlődésének támogatása, a Tokaji Borvidék világörökségi rangjához méltó megjelenítésének elősegítése. A tokaj-hegyaljai lakosság életkörülményeinek jobbítása, segítése, képzésének, tanulmányainak előmozdítása, munkalehetőségeinek, vállalkozási tevékenységének támogatása. A borvidék teremtett és épített környezetének fejlesztése, értékeinek megőrzése, átadása a civilek, helyi lakosság, a gazdasági szervezetek, a vállalkozások, a borvidékről elszármazottak összefogásával, anyagi és természetbeni támogatásával.
2020-12-11 |
Egy különleges vasútmodell kiállítást láthatnak az érdeklődők augusztus végén, Nyíregyházán a Vasutas Művelődési Házban. Malamidesz Szilvia intézményvezető rádiónknak elmondta: lesz rajzpályázatuk és egy érdekes baba kiállítással is készülnek a szervezők.
2020-07-30 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt