Egy szülő panasza alapján az amerikai Utah államban egy iskolai körzet eltávolította a Bibliát az általános és középiskolákból, mert az „vulgaritást és erőszakot” tartalmaz, írja a BBC. Mi vezetett ideáig? Mi lehet ennek a következménye? Mitől tűnik botrányosnak a Biblia? Hogy lenne érdemes erre a helyzetre reagálni a keresztyéneknek?
2023-07-05 |
Milyen a jó gyermekbiblia? Van-e ökumené a gyermekbibliák világában? Milyen szempontok szerint érdemes egy szülőnek, keresztszülőnek gyermekbibliát vásárolni? És egyébként: mikor és ki készítette az első gyermekeknek szánt szentírási válogatást? Mindezekről Sipos Edit hittan-történelem szakos tanárral, a Gyermekbibliai szakmai nap egyik szervezőjével beszélgetünk.
2023-04-05 |
Ha a magyar könyvnyomtatásról beszélünk, akkor túlnyomórészt az akkor népszerű hazai krónikák és a biblia népi nyelven történő megjelenéséről van szó. Elterjedése pedig leginkább a reformáció térhódításának köszönhető.
2023-03-13 |
A vezérfonal több mint 100 éve álla hívő emberek rendelkezésére. Ma már nem csak nyomtatott formában, hanem online is elérhető, de így is több mint 40 ezer nyomtatott példány fogy el a kis könyvből, amelyből jut határon túlra is. A Bibliaolvasó kalauz történetéről Pecsuk Ottót, a Magyar Bibliatársulat Alapítvány főtitkárát, a kalauz szerkesztőjét kérdeztük.
0:00
0:00
2023-01-05 |
A napokban jelent meg egy igazán egyedi gyerekbiblia, amely elszakad a polgári miliőtől, és a hófehér arcú, szőke hajú Jézustól, és a történetek eredetei hangulatába repíti az olvasót.
2022-11-22 |
A tárlatban az ókortól napjainkig végigkövethető a Biblia útja. Unikális darabok, mint például a korai pergamenek, papirusz tekercsek, a Kaufmann gyűjteményben őrzött és hitelesített Megillá-Eszter tekercs hasonmás példánya, valamint a Jordánszki Kódex fac simile kiadása is helyt kapott a kiállításban.
2022-10-26 |
Egy finn missziós szervezet támogatásával száz magyar óvoda kaphat egy főleg keresztyén könyvekből gyerekbibliákból álló csomagot a Parakletos Könyvesház közreműködésével.
2022-10-20 |
Ennek a középpontjában természetesen a Biblia volt, hiszen a településhez köthető a Károlyi Gáspár által lefordított magyar nyelvű Biblia kinyomtatása.
2022-05-18 |
A kiadványok harmadát már segélyszervezetek, gyülekezetek és magánszemélyek át is vették. További kiadványok készítésén is dolgoznak, amelyekkel menekült gyerekeket is meg tudnak majd szólítani. A Magyar Bibliatársulat a kiadványokat ingyenesen juttatja el az azt igénylőknek. A részletekről Pecsuk Ottó főtitkárt, református lelkészt kérdeztük.
2022-03-30 |
Erről az Ukrán Bibliatársulat munkatársaitól szerzett tudomást Pecsuk Ottó, a Magyar Bibliatársulat főtitkára, református lelkész.
2022-03-09 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt