"Pál apostol nyomában" indult tanulmányi kirándulásra a Nyírségi Református Egyházmegye közösségének egy csoportja. Az újszövetségi kort felelevenítő görögországi helyszínekről, a tanulmányút élményeiről az Újfehértón szolgáló Baracsi István és felesége Baracsiné Lakatos Margit számol be.
0:00
0:00
2023-05-05 |
A tanyavilág beiskolázás lehetőségéről beszélt a 19. századtól napjainkig bezárólag Bácskainé Dr. Pristyák Erika, a Nyíregyházi Egyetem oktatója.
2022-10-28 |
Aktív hitéletet él a Nyírségi Református Egyházmegye. Legutóbb az ificsapat indult útnak és túrázott a Zemplénben. Az egyházmegye lelkipásztorai igyekeztek úgy megszervezni az eseményt, hogy ne csak a testnek, hanem a léleknek is felemelő legyen.
2022-03-08 |
Eleinte Nyíregyházán, a későbbiekben pedig már számos településen intézményfenntartóként is jelen van a Református Egyház. Így van ez Nyírbátorban is, ahol az idén 10 éves jubileumra készülnek, hiszen 64 év után 2012-ben lett ismét fenntartója az általános iskolának a református gyülekezet. A helyiek öröme pedig még teljesebb lett az elmúlt hetekben azáltal, hogy tulajdonosai is lettek az általános iskola épületének.
2022-02-08 |
A társaságot tíz éve Petneházyné Bugán Magdolna vezeti, aki kiemelte, hogy a városi rendezvényeket és az egyéb kulturális, szociális megmozdulásokat óriási erővel segítik.
2022-01-08 |
Ha újrakezdhetné, ugyanezt a szakmát választaná. Alig várja, hogy reggelenként bemenjen az óvodába és a gyermekek üdvözlő ölelésével kezdetét vehesse a nap. Szerinte szeretet nélkül nem lehet ezt a szakmát csinálni. Azariné Béres Gizella, a nagyhalászi Református Óvoda intézményvezető-helyettese egyházmegyei pedagógus kitüntetést kapott a Nyírségi Református Egyházmegyétől.
2021-07-24 |
„Évtizedek óta ülteti a gyermeki lelkekbe a jó magokat, megadva a lehetőségét annak, hogy egész életükben virágozzanak” - csak egyetlen mondat abból a számtalanból, amellyel méltatták a nyírbátori Dr. Báthori Gábornét. Irénke néni, óvódapedagógus, több évtizedes munkáját Pedagógus Kitüntetéssel ismerte el a Nyírségi Református Egyházmegye.
2021-07-17 |
Három hónap leállás után újraindult a könyvtárbusz szolgáltatás a fehérgyarmati körzetben és a nyíregyházi bokortanyákon. A kamionból átalakított olvasóteret most a járvány miatt még nem használhatják a kistelepüléseken élők, de a busz előtt, a szabad levegőn lehetőség van a kölcsönzésre. A Móricz Zsigmond Megyei Könyvtár guruló könyvtára egy kamionból átalakított olvasótér, amelyben 3500 könyv utazik a 34 szabolcsi település között. A részletekről Gurbán Lászlót, a könyvtárbusz könyvtárosát kérdeztük.
2021-03-04 |
Ez már a második alkalom, eredetileg kétévenként akarták megszervezni, annak érdekében, hogy az ugyancsak kétévenként létrehozott Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó köztes éveiben is tudjanak találkozni a fiatalok. Ám a tavalyi egyházmegyei ifjúsági találkozó olyan nagy sikert aratott, hogy az idén, a Csillagpont idején is összejönnek a fiatalok augusztus 4-étől 9-ig Hercegkúton, hogy beszélgessenek.
2019-07-01 |
Ezzel a címmel rendezett közösségfejlesztéssel összefüggő műhelytalálkozót a Sárospataki Református Teológiai Akadémia, valamint a Közösségfejlesztők Egyesülete.
2019-06-05 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt