A négy nap során több mint 20 koncertet szerveznek, világszínvonalú előadók lépnek fel. Emellett különböző programokkal, performanszekkel, kiállítással várják az érdeklődőket. Vasárnap pedig egy különleges ünnepi istentiszteletre kerül sor.
0:00
0:00
2023-05-26 |
Miért jó az, hogy a pünkösd hétfő is pirosbetűs nap? Hogy ünnepli a pünkösdöt egy valláskutató? Miről szólnak majd a prédikációk Ukrajnában, és miről Oroszországban? És még valami: mit szól ahhoz egy valláskutató, hogy 500 liter misebort adományozott Magyarország Ukrajnának? Ezekről beszélgetünk mai vendégünkkel, Máté-Tóth András valláskutatóval, az MTA doktorával.
2022-06-08 |
Tudatos volt a Szentlélek kitöltetésének időpontja az első Pünkösdkor. Ez abban nyilvánult meg, hogy Jeruzsálemben már egyébként is volt egy nagy ünnep, amikor egyébként is sokan gyűltek össze. Az Isten időzítése is tudatosság, és rávezet minket arra, hogy a Szentlélek kitöltésének csodája mindig a tudatosságra ébredés - fogalmazott rádiónknak Nagy József, a Nyíregyháza-Örökösföldi Református Egyházközség lelkipásztora.
0:00
0:00
2022-06-05 |
Pünkösd, a keresztény egyház egyik legnagyobb ünnepe. A Húsvét utáni 7. vasárnapon és hétfőn, a Szentlélek kiáradását, Jézus Krisztus ígéretének beteljesedését, és az egyház alapítását ünnepeljük,mely ezt az időszakot új tartalommal töltötte meg a keresztények számára. A Szentírásban, az Apostolok hatalmas szélvészt idéző zúgás, lángnyelvek képében hirdetik a Szentlélek eljövetelét, Isten dicsőségét. Most Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke pünkösdi üzenetét adjuk közre.
0:00
0:00
2021-05-25 |
Pünkösd másodnapján ökumenikus istentiszteletet közvetítettünk felvételről Miskolcról, az Avasi református templomból. Igét hirdetett Ternyák Csaba, az egri római katolikus főegyházmegye érseke. A felvétel május 20-án készült.
Pünkösd a húsvét utáni 7. vasárnapon és hétfőn tartott keresztyén ünnep, amelyen a keresztyének a Szentlélek mennybemenetelét, az egyház születésnapját ünneplik. Idén május 23-24-én tartják. A Szentlélek ezen a napon áradt ki Jézus tanítványaira, az apostolokra, és ezzel a napot új tartalommal töltötte meg a keresztények számára. Hangóné Birtha Melindát a Miskolc-Avasi Református Egyházközség lelkipásztorát hallják.
2021-05-23 |
Pünkösdi ünnepi istentiszteletet közvetítettünk a debreceni református Nagytemplomból. Igét hirdetett Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.
Pünkösdkor világszerte a szentlélek kiáradását ünneplik a keresztények. A szentléleknek nincs saját üzenete, de egy mélyebb, személyes szinten hozza el nekünk Krisztus üzenetét. A jelenlegi helyzetben, amikor a járvány miatt újra kell gondolnunk, mit, miként tegyünk, hogyan éljünk Istennek tetsző életet, még fontosabb ez az ünnep.
0:00
0:00
2020-06-02 |
Pünkösdi ünnepi istentiszteletet közvetítettünk felvételről a Kolozsvár-Törökvágási református templomból. Igét hirdetett Bibza Gábor esperes-lelkipásztor. A felvételt 2019. június 9-én az Agnus Rádió készítette.
Pünkösdi ünnepi istentiszteletet közvetítettünk Nyírmadáról, a református templomból. Igét hirdetett Uzsoki András, a gyülekezet lelkipásztora.
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt