dr. Farkas Tamás, a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Területi Szervezetének Borsod Abaúj Zemplén megyei elnöke azt mondja – a rendszeres szűrővizsgálat és fogaink ápolása, még olcsóbb, mint amikor a nagyobb baj esetén fordulunk az orvosokhoz. Valószínűleg a magánpraxisoknál kevesebb lesz a páciens, de a szakember bízik abban, hogy nem okoz akkora problémát az embereknél a fogorvoshoz járás, mint a covid idején.
2022-11-12 |
Türelmet kérnek a betegektől a háziorvosok. Dr. Kántor Irén, alapellátó gyermekorvos, megyei kollegiális vezető rádiónknak elmondta: a COVID miatt át kellett alakítani a betegellátás struktúráját, mert nem szeretnék, hogy a betegek a rendelőkben adják át egymásnak a fertőzést.
2021-12-04 |
Az egészségügyi intézmény kialakítása több forrásból, összesen 11 millió forintból valósult meg. A Tiszántúli Református Egyházkerület 5 és fél millió forinttal segítette a felújítási munkálatokat, és ehhez további 3 millió forint állami támogatást is elnyert az önkormányzat. A fennmaradó részt, az eszközbeszerzést a Debreceni Egyetem Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézete biztosította. A rendelőben a debreceni református óvodások és iskolások kaphatnak ingyenes ellátást.
2020-09-22 |
Altató-lélegeztetőgépet vásárolt a sárospataki városi rendelőintézetnek a sárospataki székhelyű Weinberg 93 Kft. A tízmillió forint értékű eszközt már üzembe is helyezték az egészségügyi intézmény egynapos sebészetén.
2020-07-30 |
Biztosítania kell a rendelőjében az elérhetőségeit, ha szabadságon van, akkor azt kell feltüntetnie a rendelője ajtaján, hogy ki az, aki helyettesíti – többek között erről is beszélt rádiónknak Csikós Péter. A nyíregyházi Egészségügyi Alapellátás igazgatója hozzátette: a vírusos időszak alatt lett kiemelten fontos, hogy telefonon vagy másik elérhetőségen keresztül kapcsolatba tudjon lépni a beteg a háziorvossal. Ha ez nincs meg, szabadon válthat orvost a beteg.
2020-07-22 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt