A koronavírus járvány miatt napok alatt kellett átállni az egyetemeknek az - időleges - távoktatásra. Azonban ez nem minden szakon olyan egyszerű feladat. Például, gondoljanak bele, hogyan tanulhat valaki távoktatásban például orgonálni, vagy hogy lehet kóruséneklést tanítani az interneten? Az új helyzetről, és annak kihívásairól Méhes Balázs orgonaművészt, a Károli Gáspár Református Egyetem Tanítóképző Főiskolai Karának dékánhelyettesét, a Tiszakécskei Református Gyülekezet kántorát kérdeztük.
2020-04-11 |
A koronavírus-járvány megfékezését célzó kormányrendelet értelmében a magyarországi felsőoktatási intézményekben, így a Nyíregyházi Egyetemen is március 12-től intézménylátogatási tilalom lépett életbe, csak távoktatásban folytatható a képzés. A szigorítások óta eltelt időszakról, tapasztalatokról Halkóné Dr. Rudolf Éva Nyíregyházi Egyetem Intézményi Védekezési Bizottság elnöke nyilatkozott rádiónknak.
2020-04-01 |
A koronavírus fertőzés terjedésének megelőzésére hozott intézkedések egyik hozadéka a távoktatás bevezetése, mely a szülőket gyermeket egyaránt egy új szituációba kényszeríti. A kisdiákok most megtapasztalják, milyen az, amikor anya vagy apa válik pedagógussá és fordítva is igaz. A bezártság, mindamellett, hogy sokunkban feszültséget kelt, alkalmat teremt olyan együtt töltött időszakokra, amelyet eddig csak ritkán, vagy egyesek még eddig nem élhettek meg. A szakemberek szerint fontos a türelem és az őszinteség gyermekeinkkel ebben a kényes helyzetben.
2020-03-25 |
A koronavírus-járvány miatt március 16-a óta otthoni, digitális távoktatásra álltak át az iskolák Magyarországon. A kormány rendkívüli intézkedése rengeteg embert érint: diákokat, tanárokat és szülőket egyaránt. A távoktatásról Mócsáné Nagy Ágnes a Nyíregyházi Jókai Mór Református Általános Iskola igazgatója nyilatkozott rádiónknak.
2020-03-21 |
Hétfő óta interneten folyik az oktatás Magyarországon a koronavírus miatti veszélyhelyzetben. Bár nem erre a helyzetre találták ki a Református Tananyagtárat, az mégis használható, átültethető a jelen helyzetre is. A Református Tananyagtárban a hittanórákhoz nem, de a többi tantárgyhoz találhatnak feladatokat a tanárok. Vannak történelmi, matematikai, idegennyelvi feladatok az általános iskolásoknak és a középiskolásoknak egyaránt. A részletekről Pompor Zoltánt a Református Tananyagfejlesztő Csoport szakmai vezetőjét kérdeztük.
2020-03-21 |
Feladatbankkal és online, egyéni konzultációval segíti a hitoktatókat, és a református iskolák tanárait a Református Pedagógiai Intézet a veszélyhelyzet miatti digitális oktatás során. Szontágh Pál, az RPI igazgatója hangsúlyozza: ebben a rendkívüli helyzetben elsősorban nem a tantervhez kell ragaszkodnia egy tanárnak. Szerinte a pedagógusok az új helyzetben legyen bátrak, innovatívak és kreatívak.
2020-03-18 |
Már elkezdték a távoktatás előkészítését a Nyíregyházi Egyetemen. A koronavírus miatti veszélyhelyzet egyik intézkedéseként a hallgatók nem látogathatják az egyetemeket. A Nyíregyházi Egyetem így távoktatásra állt át. Minya Károly oktatási rektorhelyettes az Európa Rádiónak elmondta: vannak akik már készítettek videó tananyagokat a kollégái közül, mások még ismerkednek a lehetőségekkel. A héten előrehozott tavaszi szünet van az egyetemen, az éles távoktatás március 23-án indul.
2020-03-17 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt