Lehmann Kristóffal, a Magyar Nemzeti Bank Nemzeti monetáris politikai és gazdaságtudományi ismeretterjesztési igazgatóság igazgatójával beszélgettünk a téma kapcsán többek között a globalizációról, annak szakaszairól, változásairól, valamint arról is, hogyan változtatta meg a világgazdaság képét Kína bekapcsolódása a világkereskedelmi szervezetbe.
2023-08-25 |
Mi ennek az oka, módosult-e valamennyire a magyarok halfogyasztási szokása az elmúlt években, mely édesvizi halak a leginkább kedveltek? Erről kérdezzük Ifj. Radóczi Jánost a Szabolcsi Halászati KFT termelésvezetőjét.
2022-12-23 |
Másfélszer több 2,8-as tartós tejet adnak el Magyarországon, mint egy évvel korábban, pedig a hatósági ár csak arra kötelezi a kereskedőket, hogy azonos áron legalább az egy évvel ezelőtti mennyiséget tegyék ki a polcokra.
2022-11-15 |
Az infláció közben átlépheti a 20 százalékot is, és még jövő év végén is 10 százalékos mértékkel számol a GKI. Eközben a lakosság egyre kevésbé fog és tud majd fogyasztani, ráadásul jövőre recesszió várható hazánkban. Vendégünk Karsai Gábor, a GKI vezérigazgató-helyettese, aki nem csak elemez, el is magyarázza a szakkifejezéseket, folyamatokat.
2022-09-30 |
„Bükki forrásból igyon friss, üdítő csapvizet” – ez a mottója annak a lakossági szemléletformáló kampánynak amelyet a MIVÍZ Miskolci Vizmű Kft. indít.
2022-03-26 |
Egy évnyi garanciát bukhatunk az akciós termékeken – ezzel a címmel adott ki közleményt az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A tárca a kereskedelmi akciók főszezonjában figyelmezteti a vásárlókat, fogyasztókat, mire érdemes figyelniük az október, novemberi kuponfüzetek, mobil kupon applikációk és nagy leértékelések idején.
2021-10-12 |
Ide tartoznak például a 10 000 forintos eladási ár feletti nyílászárók, riasztóberendezések, napkollektorok, drónok, elektromos rollerek.A jótállás időtartama eladási ártól függően változott.
2021-04-28 |
Aki még eszik káposztát, az főleg fejes káposztát fogyaszt, ez teszi ki a hazai termesztés több mint 90 százalékát, a maradék főleg lila káposzta. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye az ország legjelentősebb káposzta termelő vidéke, itt 400 hektáron foglalkoznak ezzel a zöldséggel. A részletekről Hunyadi Istvánt, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Terméktanács ügyvezető igazgatóját hallják.
2020-10-17 |
A virágok konyhai felhasználásának évezredes múltja van, hiszen a kínaiak, a görögök és a rómaiak is színesítették ilyen módon étkezésüket. A virágok hozzáadásával nem csak esztétikusabbá tehetjük ételeinket, hanem különleges ízvilágot is alkothatunk. Az ehető virágok reneszánszukat élik és egyre több hazai étterem alkalmazza. Ezek a növények azonban nagyon gondos termesztést, odafigyelést igényelnek, hogy mire a vendég tányérjára kerülnek, ne csak szépek, hanem valóban biztonsággal fogyaszthatók és élvezetes ízűek legyenek. Egy olyan debreceni hölggyel beszélgettünk, aki évek óta foglalkozik zöldfűszerek és ehető virágok termesztésével.
0:00
0:00
2020-06-25 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt