Aki még eszik káposztát, az főleg fejes káposztát fogyaszt, ez teszi ki a hazai termesztés több mint 90 százalékát, a maradék főleg lila káposzta. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye az ország legjelentősebb káposzta termelő vidéke, itt 400 hektáron foglalkoznak ezzel a zöldséggel. A részletekről Hunyadi Istvánt, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Terméktanács ügyvezető igazgatóját hallják.
2020-10-17 |
A virágok konyhai felhasználásának évezredes múltja van, hiszen a kínaiak, a görögök és a rómaiak is színesítették ilyen módon étkezésüket. A virágok hozzáadásával nem csak esztétikusabbá tehetjük ételeinket, hanem különleges ízvilágot is alkothatunk. Az ehető virágok reneszánszukat élik és egyre több hazai étterem alkalmazza. Ezek a növények azonban nagyon gondos termesztést, odafigyelést igényelnek, hogy mire a vendég tányérjára kerülnek, ne csak szépek, hanem valóban biztonsággal fogyaszthatók és élvezetes ízűek legyenek. Egy olyan debreceni hölggyel beszélgettünk, aki évek óta foglalkozik zöldfűszerek és ehető virágok termesztésével.
0:00
0:00
2020-06-25 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt