Megtiszteltetés számunkra, hogy a Magyar Vöröskereszt az Európa Rádiót választotta Az Év Médiatámogatójának!
2023-05-22 |
Az internet világában mindennaposak az álhírek. Bárki találkozhat olyan fals információkkal, amiknek olykor csak a hecc a célja, máskor viszont komoly károkat is okozhatnak. Az álhírek, internetes átverések felismerésében segítette a fiatalokat a Média Detektív projekt iskolákban, közösségekben.
2023-01-17 |
Székely apa és sziléziai anya fiaként született Németországban. Gyermekkorát Németországban, az Egyesült Államokban, Hollandiában és Franciaországban töltötte. Az iskolát Párizsban fejezte be, majd 1986-ban diplomázott politológiából Hamburgban, ezt követően csatlakozott a Die Welt német lap szerkesztőségéhez.
2022-05-12 |
Fiatalokat útját egyengeti a média világában Molnár Brigitta, aki a Mustárház és a Mustár Fm rádió oszlopos tagja. A médiafelelős már 2008-óta az alapítás évétől jelen van a mustár rádió életében és azóta több száz interjút készített. Brigitta nagyon odafigyel arra is, hogy minőségi munkák születhessenek a fiatalos közösségi rádióban.
0:00
0:00
2021-07-11 |
Horváth Csongort már kiskamasz kora óta vonzza a média világa. A miskolci fiatalt - elmondása szerint - már általános iskolás kora óta érdekli az újságírás. Napi rendszerességgel nézi az esti híradót, lehetőleg több csatornán, hogy megfigyelje, hol milyen elvek alapján szerkesztik a híreket. Szülőhelye és a hírek szeretete vezérelte akkor is, amikor öt-hat évvel ezelőtt létrehozta a Lillafüred Online című Facebook-oldalt. „Szeretném megmutatni a város igazi arcát, azt, hogy Miskolc már nem az acélváros, hanem egy négy évszakos csoda, ahol bárki megtalálhatja a számítását” – mondta el rádiónknak Horváth Csongor.
2021-04-27 |
Kicsit ahhoz lehetne hasonlítani, minthogyha jogsi nélkül küldenénk ki valakit az autópályára - fogalmazott rádiónknak Márföldi István médiaszociológus.
2021-02-09 |
Összefogásra és segítségnyújtásra ösztönöz a közösségi médiás csoporthálózat, amit a nyíregyházi születésű Kővári Bence hozott létre Facebookon. A fiatalember a közösségi oldalán azt írta: A koronavírus ellen nem csak globális, de helyi szinten is mindannyiunknak küzdenie kell.
2020-03-27 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt