A múlt század elején a miskolciak is úgy tartották, nem is miskolci polgár az, akinek nincs pincéje az Avason! Európában egyedülálló, hogy szinte a belváros szívében, a történelmi Avason – az Avas hegy északi oldalában – több mint 800 pince és borház helyezkedik el. Nemcsak a szórakozás helyszíne volt az Avas, de kultikus találkozóhellyé is vált az irodalmi táraságok és értelmiségiek között.
2023-07-19 |
Fülöp Ákos, az MCC Sport és Teljesítmény Műhelyének vezetője Nyíregyházán tartott előadást „Tényleg fejben dől el? Mentális teljesítményfokozás a sportban” – címmel.
2023-05-23 |
Egyetemisták jelentkezését várja a Mathias Corvinus Collegium Miskolcon is. A jelentkezését április 16-ig várják a Miskolci Egyetemistáktól. Az intézmény mindazon, első éves egyetemi hallgatók jelentkezését várja, akik a miskolci régió valamely felsőoktatási intézményében nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek.
2023-04-04 |
Az MCC tehetséggondozással foglalkozik alapvetően, Nyíregyházán az általános- és a középiskolai korosztály számára indultak el a felkészítő programok, de nyitottak már a nagyközönség felé is, hiszen számos - nemzetközi kitekintést is nyújtó előadás volt és lesz a közeljövőben a bennünket foglalkoztató különféle kérdésekről.
2023-02-14 |
A jelentkezés mellé csatolni kell a fiataloknak egy szabadon választott olvasmány, film, sorozat, színházi darab vagy előadás rövid, írásbeli összefoglalását és kritikáját 1–1,5 gépelt oldal terjedelemben.
2023-01-30 |
Szeptember óta Nyíregyházán is részt vehetnek a fiatalok a Mathias Corvinus Kollégium képzéseiben, itt is megkezdődött az oktatás, de hivatalosan csak néhány nappal ezelőtt jelentették be, hogy immár a keleti országrész is bekapcsolódott az egyébként több mint 20 éve működő szervezet munkájába. Az első hivatalos eseményen kértük mikrofon elé Dr. Szalai Zoltánt az MCC országos szervezetének főigazgatóját.
2023-01-11 |
Kiemelkedően sikeres évet zárt a miskolci Mathias Corvinus Collegium. Idén már több mint 250 diák végezte tanulmányait az intézményben. Az iskola megannyi szakmai programmal, külföldi tanulmányúttal és ösztöndíj-lehetőséggel járult hozzá az itt tanuló diákok fejlődéséhez, világlátásuk szélesítéséhez. A városlakók számára is nyitott előadások 2022-ben sem maradhattak el, 13 külföldi és 30-nál is több magyar szakember tartott előadást vagy vett részt szakmai rendezvényeken.
2022-12-28 |
A beszélgetés napjainkban különösen aktuális témákat érintett, hiszen az elmúlt évek válságai miatt a Nyugat évtizedek óta nem látott kihívásokkal néz szembe, miközben a feltörekvő Kelet gazdaságilag és katonailag egyaránt megerősödött.
2022-12-23 |
A Balázs Béla-díjas alkotónak számos magyar film és TV-s filmsorozat történetét köszönhetjük, többek között Az örök tél, A berni követ, a Trezor, a Félvilág, A vizsga, a Hacktion, Tűzvonalban vagy a Válótársak. Legújabb, „Blokád” című filmje az 1990-es taxisblokád négy napját mutatja be.
2022-11-24 |
Mi az előnye annak, ha valaki vendég vezető? Miért tud egy vendég vezető komoly kihívásokkal megbirkózni és sikeres változtatásokat véghez vinni? Ezekre a kérdésekre keresték a választ az MCC legutóbbi miskolci előadásán.
2022-10-19 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt