A nyári vakáció megannyi öröme mellett a szülőkre, nagyszülőkre, táboroztató pedagógusokra hatalmas felelősség hárul, hogy a gyermekek testi épségét biztonságban tudják.
2023-07-13 |
Ha nyár, akkor vakáció – nyaralás belföldön, külföldön, vagy éppen egy kis pihenés otthon, a négy fal között. Talán nem is gondolnánk, de éppen ez az az időszaka az évnek, amikor a legtöbb veszély leselkedik a pihenésüket töltőkre. Az elkövetkező percekben a Miskolci Áldozatsegítő Központ vezetője, Doszpoly Orsolya ad tanácsokat nem csak miskolciaknak arról, hogy lehet elkerülni az áldozattá válást a nyári hónapokban.
0:00
0:00
2019-07-18 |
A statisztikák azt mutatják, hogy a gyermekeket érintő balesetek száma jelentősen megnövekszik a nyári hónapokban, az iskolai szünet ideje alatt. Ennek oka nemcsak nem csak az, hogy sokkal több időt tölthetnek a szabadban, előkerülnek a kerékpárok, görkorcsolyák és a rollerek, de az is, hogy nagyon sok szülő nem tudja megoldani a gyermeke folyamatos felügyeletét. A nyári szünidőben nagy veszélyt jelentenek a vízi balesetek, emellett gyakoriak az égési sérülések és a törések is. Dr. Török Lajos miskolci házi gyermekorvossal Tóth Éva beszélgetett.
0:00
0:00
2019-06-20 |
Idén is számos napközis táborral várják a nyári szünidőben a gyermekeket a Diósgyőri várba. A Miskolci Kulturális Központ szervezésében a gyerekek megismerkedhetnek a Diósgyőri vár történetével, lovagolni tanulhatnak, betekinthetnek a képzőművészet világába és akár a tánc alapjait is megtanulhatják. A délelőtti szakmai foglalkozások után szórakoztató élmények, kirándulások szerepelnek a programokban - tudatta rádiónkkal Almássy Beatrix kommunikációs menedzser. A riporter Tóth Éva
2019-05-30 |
Közeleg a nyári szünet, június 14-én csöngetnek majd ki vakációra. Bár a gyerekek ezt már nagyon várják, sok szülőnek ugyanakkor komoly fejtörést okoz. Akadnak, akik gondosan előre terveznek, de még ebbe is csúszhat hiba. Arra, hogy a gyerek jól tölthesse a nyarat, elméletben szinte korlátlanok a lehetőségek, de ezeknek nem csak az anyagiak szabhatnak gátat.
2019-05-21 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt