A Zsuzsi vasút életében a 2022-es esztendő a 140 éves szülinapról szólt , a 2023-as év azonban a 100 éves gőzösé lesz. Az utasszám duplájára emelkedett és 60-nál is több programot szerveztek.
0:00
0:00
2022-12-29 |
Miskolcon november 11-13. között várják a látogatókat a miskolci Gömöri-pályaudvar épületébe. Kiemelt figyelmet kap Miskolci Vasútmodellezők Egyesületének közel 40 méter hosszú digitális üzemű terepasztala. Számtalan gyűjtő is jelen lesz, így aki kedvet kap, akár el is kezdheti a vasútmodellezést. A modellezésről és a kiállításra való felkészülésről Bikki Attila a Miskolci Vasútmodellezők Egyesületének alelnöke számol be.
2022-11-08 |
50 Celsius-fok feletti sínhőmérsékletnél a forgalombiztonságot veszélyeztető pályahibák alakulhatnak ki. Amennyiben a hőmérséklet eléri azt a szintet, hogy ennek kockázata fennállhat, a vasúttársaság a biztonságos vonatközlekedés érdekében sebességkorlátozást vezet be.
2022-08-08 |
Sajnálatos módon az utóbbi időben sok hír szól a vasúti átjárós balesetek megnövekedett számáról. 2022 májusáig már 40 vasúti átjárós baleset történt, amelyekben tizenheten vesztették életüket, annyian, mint tavaly egész évben.
2022-05-11 |
Idén is sikerült néhány percet lefaragni a Mátészalka-Debrecen vasútvonal menetidejéből, remélik, ehhez egy kis közük nekik is volt. A Mátészalkaleaks idei évéről Lintényi Levente közösségszervezőt kérdeztük.
2021-12-31 |
A debreceni Zsuzsi Erdei Vasút 1882 nyarán indult útjára először, akkor még Nyírmártonfalváig közlekedett és elsősorban gazdasági szerepe volt. Az útvonal hossza és a működés jellege az évtizedek során megváltozott és napjainkban már a családok, turisták kedvelt kiránduló erdei kisvasútja.
0:00
0:00
2021-06-04 |
Egyes megállókba akár négy perccel hamarabb is befut a vonat, ahol azonban meg kell várni a menetrend szerinti indulás időpontját, így nem csökken a menetidő. A MátészalkaLeaks csoport nemrégiben a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-hez fordult annak érdekében, hogy információkat kérjen a vasútvonal esetleges teljes rekonstrukciójával kapcsolatban is. A részletekről Lintényi Leventét a Mátészalkaleaks közösségszervezőjét hallják.
2021-04-30 |
Megszűnik a Tisztavíz megállóhely, ahol az utasszámlálás alatt egyetlen fel, vagy leszállóval sem találkoztak, így annak megszüntetését javasolta a MátészalkaLeaks csoport. A részletekről Lintényi Leventét a Mátészalkaleaks közösségszervezőjét hallják.
2020-12-16 |
Az egyszerűbb kerékpárjegyek és a buszon való bringaszállítás lehetősége is szerepel az elképzelések között, ezenkívül már a netes kerékpárjegy megvásárlása előtt kiderülne, hogy mennyi hely van a kerékpárok számára a vonaton. A miskolci bringások számára is kiváló lehetőséget teremt ahhoz, hogy a MÁV segítségével minél több turisztikai célpontot bebarangolhassanak két keréken. Az is cél, hogy 2021 nyarától a kerékpárszállításra kijelölt kocsikban többnyelvű tájékoztatók, edukációs anyagok és ábrák segítsenek a kerékpárosoknak a kerékpárjuk biztonságos és célszerű elhelyezésében. Minderről Biber Anettet, a MÁV sajtószóvivőjét kérdeztük.
2020-12-04 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt