Idén ősszel is lesz Bükki Kerékpáros Teljesítménytúra. A Zöld Kapcsolat Egyesület már 26. alkalommal szervezi meg a sporteseményt, amelynek időpontja 2023. szeptember 17.-e, vasárnap. A részletekről Orosz Emesét szervezőt és kapcsolattartót kérdeztük.
2023-09-08 |
A triatlon fellegvárában rendezett sportfesztivál 1984 óta ad otthont a világ minden tájáról érkező triatlonosoknak. A sportolókra 3,8 km úszás, 180 km kerékpározás és 42,2 km futás vár Roth település környékén.
2023-07-28 |
Inkább belső utazás, mintsem teljesítménytúra az, hogy több száz kilométert kerékpározik egyedül Damásdi Dénesné Judit. A napokban tért haza Németországból, ahol a Duna mentén 8 nap alatt 400 kilométert tett meg, közben olvasott, imádkozott, nézelődött, feltöltődött. Nem fél-e egyedül nekivágni? Mit eszik, és legfőképp, mi hajtja? A kiskunfélegyházi Parakletos Könyvesház kiadóvezetőjével, Damásdi Dénesné Judittal beszélgettünk.
2023-06-22 |
Az útvonal az M30-as felhajtója előtt jobbra, Felsőzsolca felé kanyarodik, ahonnan egészen az autópálya alatti alagútig építették ki a teljesen új szakaszt. A kerékpárút ezen áthaladva éri el a régi zsolcai körforgalmat, vagyis az árvízi emlékmű környezetét. Helyszíni összeállításunkban először Veres Pál Miskolc polgármestere számol be a kivitelezésről.
2023-05-09 |
nnek köszönhetően Kisgyőrbe és Mályiba is el lehet majd jutni két keréken a borsodi vármegyeszékhelyről. A projekt összköltsége 1,1 milliárd forint, teljes egészében a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósul meg. A munkák a tervek szerint áprilisban kezdődnek és november végére elkészül.
2023-03-30 |
A sportoló a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség 2022. évi ünnepélyes díjátadó gáláján vehette át az elismerést. A 2022-es évben komoly teljesítményt nyújtott, hisz az U23-as világbajnokságon, sprint távon 8., míg hosszútávon a 7. helyen ért célba, továbbá két felnőtt bajnoki címet is szerzett. Idei évi tervei között szerepel, hogy a felnőtt kategóriában a világbajnokságon a legjobb tízben végezzen.
2023-03-13 |
Az új bringaút tavaszra lehet készen, emellett még a város több pontján is bővítik a kerékpárút hálózatot. A Miskolc és Felsőzsolca közötti szakasz 115 millió forintba kerül. Veres Pál, Miskolc polgármestere elmondta rádiónknak, hogy, a megfelelő városi kerékpáros közlekedés biztosításán túl turisztikai jelentősége is lesz ezeknek az utaknak, hiszem évek óta nagy népszerűségnek örvend a kerékpáros turizmus is a városban.
2022-11-30 |
A téli kerékpározás nem sokban különbözik a nyáritól: a bicikli télen is a legegyszerűbb, leggyorsabb közlekedési eszköz átlagos városi távokon, de hosszabb utakon is a legmegbízhatóbb útitársunk lehet. Azonban az időjárási tényezőkkel való megküzdésnek is van előnye – szervezetünket ellenállóbbá tehetjük a téli biciklizéssel.
2022-11-15 |
Kiváló turisztikai lehetőséget jelent az a speciális kerékpározási élmény, amelyeket a folyók és holtágak mellett futó töltéskoronákon lehet kipróbálni a Bodrogközben. Ezt vallják a Cigándi Sportegyesület Természetjáró és Bringa Szakosztályának tagjai. Hogy mindezt bebizonyítsák, többen közülük a bicikli nyergébe pattantak és három nap alatt – szombat reggeltől hétfő estig - körbekerékpározták a Bodrog és a Tisza által körbezárt kistérség folyóinak töltéseit a Bodrogköz magyarországi és szlovákiai területén egyaránt.
2022-10-28 |
A táborozás utolsó napján a miskolci egyesület sportolói rajthoz álltak a 10. Granfondo Stelvio Santini elnevezésű országúti versenyen. A miskolci kerékpárosok szinte minden kategóriában a mezőny első részében végeztek, több dobogós hely mellett Boros Gyula és Virág László a legjobbnak bizonyult korcsoportjában.
2022-06-24 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola