A tavalyi esztendő sikere után idén újra megrendezik Mátészalkán az Adolf Zukor Filmfesztivált, amely idén a fiataloknak szól elsősorban. A szervezők nagyon elégedettek a jelentkező pályaművek mennyiségével is.
2023-09-12 |
Ebben az évben Mátészalkán 5 milliárd forint értékben, tíz uniós projekt valósul meg és 27 utat is felújítanak - tájékoztatta rádiónkat Dr. Hanusi Péter, Mátészalka városának polgármestere.
2023-02-27 |
Bokor Balázst, a Magyar Hollywood Tanács elnökét hallják arról, hogy a mátészalkai önkormányzattal valamint az Origo Film Group Zrt.-vel közösen azon munkálkodnak, hogy a régióból származó hollywoodi sztárokról való regionális megemlékezés központja legyen Mátészalka, illetve tovább erősödjön a szatmári város hollywoodi filmtörténettel kapcsolatos szerepe.
2023-02-08 |
A 44 éve alakult néptáncegyüttes a Magyar Népművészet és Közművelődés kategóriában kapta ezt az elismerést. Filep László az együttes művészeti vezetője rádiónknak elmondta, hogy ez az egyik legrangosabb díj, amelyben munkálkodásuk elismeréseként részesültek.
2022-11-27 |
A programot az eredeti tervekhez képest teljesen át kellett tervezni, eredetileg kifejezetten egészséges, bőséges, minőségi reggelit akartak adni az éhesen, üres hassal óvodába vagy iskolába induló gyerekeknek, de az elképesztő mértékű élelmiszerár infláció miatt szűkebbre kellett venniük a keretet.
2022-09-21 |
Első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal rendezik meg augusztus 12-14 között az Adolf Zukor Nemzetközi Filmfesztivált Mátészalkán. A filmseregszemlére 19 országból érkeznek alkotások. Többmint 20 kategóriában hirdetnek győztest, melyek között lesz közönség díj is.
2022-07-24 |
A rendezvény június 6-án pünkösdhétfőn 11 órától istentiszteletettel kezdődik. A Reformátusok Családi napját idén 12. alkalommal szervezi meg Nagy György a gyülekezet lelkipásztora. A mostani esemény különlegessége, hogy kárpátaljai előadók tartanak előadást kárpátaljaiaknak és a helyi reformátusoknak.
2022-06-01 |
Szakértők szerint Magyarországon 4-500 ezer gyermek nem jut elegendő mennyiségű és minőségű ételhez, 40-50 ezer pedig szó szerint éhezik. A Mátészalkaleaks csoport tagjai most Mátészalka, Nyírbátor, és Vásárosnamény éhes gyerekeinek szeretne segíteni a "fullos gyermekreggeli" programjukkal. Ha az egyik üzletlánc vásárlói rájuk szavaznak a legtöbben, 400 ezer forintot költhetnek arra, hogy éhes gyerekeknek minőségi reggelit adjanak. A részletekről Lintényi Levente közösségszervezőt kérdeztük.
0:00
0:00
2022-01-19 |
Idén is sikerült néhány percet lefaragni a Mátészalka-Debrecen vasútvonal menetidejéből, remélik, ehhez egy kis közük nekik is volt. A Mátészalkaleaks idei évéről Lintényi Levente közösségszervezőt kérdeztük.
2021-12-31 |
A gyümölcsöket mélyszegénységben élőknek adták, és Lintényi Levente, a csoport közösségszervezője azt mondja, nagyobb igény is lett volna rá, mint amennyi almát adni tudtak az embereknek.
2021-12-16 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt