A telefonos elsősegélynyújtás is sokkal hatékonyabbá válik, nem utolsósorban pedig a hallássérült segélykérők számára is könnyebbé válik a kommunikáció. - Már eddig is több mint kétezer esetben segített az applikáció, melyet akár gyermekeink is megtanulhatnak használni és lehet, ezzel a mi életünket mentik meg – mondta el rádiónknak Leskó Diána az Országos Mentőszolgálat Észak-magyarországi Régió sajtószóvivője.
2021-06-02 |
Hulladékmentes megoldást kínál az ételek elvitelére egy új, korszerű, Miskolcon is elérhető kezdeményezés. A tavaly októberben indult Rakun Dobozközösség nevű projekt a házhoz szállítást vállaló éttermeknek biztosít tartós, betétdíjas ételhordókat. A rendszer lényege, hogy többször használatos fémdobozokat lehet bérelni egy applikáció használata révén. Vásárláskor az üres dobozt leadjuk és a rendszerhez csatlakozott vendéglátóhelyek által fertőtlenített dobozban kapjuk meg az ételt, ezáltal hulladékmentessé téve az ételszállítást. Erről és sok más környezetbarát kezdeményezésről is beszélgettünk a Felelős Gasztrohős Alapítvány kommunikációs vezetőjével Szabó Eszterrel.
2021-03-02 |
Miskolcról vagy akár az ország bármely pontjáról lehet használni azt a weboldalt, amely azért jött létre, hogy bátorítást, erőt, vigaszt adjon azoknak, akiknek szüksége van rá. A lelektollelekig.hu weboldal segítségével, regisztráció nélkül, kedves üzeneteket kaphatunk vagy küldhetünk. Korosztályt választva, kötetlen formában, akár képet, rajzot is csatolva tud bárki segíteni egy ismeretlentől, vagy tud valaki bátorítást nyerni egy ismeretlentől. Malejko Benjámin ötelet gazdával beszélgettünk a részletektről.
0:00
0:00
2021-01-12 |
Az önkéntes tűzoltóegyesületeket eddig hat SMS-sel riasztották, ám az appon keresztül akár az egyesület összes tagját tudják értesíteni. A tűzoltók hiánypótlónak tartják a programot, már 1300-an használják is. A részletekről Rubóczki Zoltánt, az Ajaki Tűzoltó Egyesület parancsnokát kérdeztük.
2020-11-25 |
A könnyebb és egyszerűbb felhasználást tűzte ki célul az a fejlesztés, amely nemrég ért a végéhez. Ennek köszönhetően a VÉSZ, vagyis a veszélyhelyzeti értesítési szolgáltatás immár több lehetőséggel és megújult külsővel áll a régi és az új felhasználók rendelkezésére.
0:00
0:00
2020-10-22 |
A nemes egyszerűséggel Természetjáró néven futó applikáció 2018 decemberének közepén jelent meg. A hazai turisták részéről régóta komoly igény volt egy mobil eszközökön is könnyen használható, a papír alapú térképet az esetek többségében kiváltó terepi alkalmazásra.
2020-03-03 |
Elindult a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat új, az összes magyarországi mobilszolgáltató ügyfelei számára ingyenesen elérhető ÉletMentő elnevezésű applikációja, amely gyorsabbá és hatékonyabbá teheti a segélyhívást.
2020-01-30 |
Az értelmileg sérültek mindennapi boldogulását segítő, hiánypótló applikációt fejlesztett az ÉFOÉSZ, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége. Az okos eszközökre telepíthető alkalmazás egyszerű szövegekkel és ikonokkal működik, nagyobb mértékű fogyatékossággal is kezelhető. Segítségével például meg lehet tervezni a napirendet, a szabadidőt, könnyebben használhatóak a különböző eszközök, internetes lehetőségek. Az applikáció létrehozása csak egy része volt egy komplex, két éves programnak, amit Hajdú-Biharban értékelt a megyei szervezet.
2020-01-26 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh