Egy hét alatt akár 70-100 kilométert is megtesznek a gyerekek
2022-06-25 |
Már több évtizedes hagyománya van annak a miskolci gimnáziumban, hogy a 10-es diákokat elviszik Csíksomlyóra. A programok a búcsún és a misén kívül osztályonként változnak, de a lényege egy, hogy megismerjék Erdély kulturális szokásait és nevezetességeit.
2022-06-10 |
A járványügyi szabályokat figyelembe véve napközis és ottalvós kirándulásokon is részt vehetnek a gyermekek, akik számára teljesen díjmentesek a több napos táborok. A szervezet 4,8 millió forintot szeretne összegyűjteni, amely 100 rászoruló gyermek táboroztatását tenné lehetővé. Az adománygyűjtéshez a 1358-as adományvonal hívásával vagy az adomany.jobbadni.hu oldalon online bankkártyás fizetéssel lehet csatlakozni.
2021-07-17 |
A programokhoz előzetes regisztrációt követően csatlakozhatnak az érdeklődők. Már korábban beszámoltunk róla, hogy az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ közreműködésével az Igazgatóság 15 elektromos kerékpárral gazdagodott, melyekkel váltakozva hortobágyi és tiszafüredi indulással hirdetik a hosszabb és rövidebb túrákat.
2021-07-02 |
A Rákóczi Szövetség Diákutaztatási Programja keretében 200 középiskolai osztálykirándulást támogatott idén ősszel. A Szövetség a Nemzeti Összetartozás Évéhez kapcsolódóan az iskolák belföldi honismereti kirándulásait segítette. A pályázók 300ezer forint támogatást nyerhettek. Az utazás feltétele az volt, hogy a diákok olyan helyszíneket keressenek fel, amelyek a magyar történelem meghatározó eseményeihez kapcsolódtak. Katona Flórát, a Rákóczi Szövetség kommunikációs munkatársát kédeztük.
2020-11-22 |
A nemes egyszerűséggel Természetjáró néven futó applikáció 2018 decemberének közepén jelent meg. A hazai turisták részéről régóta komoly igény volt egy mobil eszközökön is könnyen használható, a papír alapú térképet az esetek többségében kiváltó terepi alkalmazásra.
2020-03-03 |
A Bodrog Sárospatak és Sátoraljaújhely közötti szakasza hazánk egyik legszebb, természetes állapotában zöldellő folyóparti, ártéri flóra- és faunaegyüttese. Ez a Long-erdő a néven ismert védett természeti terület, ahol ártéri erdők, kis tavak, morotvák és lápos területek váltják egymást egyedülállóan változatos élővilágot idecsalogatva és kialakítva a tájban.
0:00
0:00
2019-06-13 |
A Zempléni-hegység legszebb hegyvonulata a Sátoraljaújhely feletti vulkáni eredetű Sátoros-hegyek jellegzetes alakú kúpláncolata. Kiválóan alkalmasak a túrázásra, kirándulásra, aktív kikapcsolódásra. Legmagasabb pontja az 514 méteres Magas-hegy, melynek tetejéről páratlanul szép körpanoráma tárul az ember szeme elé.
2019-06-04 |
Nemcsak egészséges, de környezetkímélő, és remek kikapcsolódás a rohanó hétköznapok után. Novák Zoltán túravezetővel beszélgettünk a Zemplén környéki bicikli-túrázás lehetőségeiről
2019-05-15 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt