Már ezelőtt is létezett egy jelentős összefogás a történelmi keresztény egyházak között, és 1991-ben néhány munkatárssal alapították meg a jelenlegi segélyszervezetet, amely mára nemzetközi szinten is ismertté vált. 50 intézménnyel, 400 munkatárssal és önkéntesekkel segítik a rászorulókat elsősorban adománygyűjtéssel. A szervezet idén ismét meghirdeti adventi kampányát a Tesco áruházakban.
2021-11-18 |
Miskolcon és környékén is megszervezi napközis táborait az Ökumenikus Segélyszervezet - tudtuk meg Gáncs Kristóf kommunikációs igazgatótól. Mint elmondta: immár 8. alkalommal hirdették meg a Felhőtlen gyermekkor elnevezésű kampányukat, amelynek célja esélyt adni a járvány alatt tovább halmozódó hátrányok ledolgozására. A "Felhőtlen gyermekkor" országos gyűjtéshez bárki tud csatlakozni, az 1353-as adományvonal tárcsázásával illetve a segélyszervezet honlapján olvasható elérhetőségeken - tette hozzá Gáncs Kristóf az Ökumenikus segélyszervezet kommunikációs igazgatója.
2021-05-27 |
Egyre kevesebben rendelkeznek az adójuk egy százalékáról, de ennek ellenére is nő a Magyar Református Szeretetszolgálat számára tett felajánlások száma. Lucski Zsófiát a Szeretetszolgálat sajtóreferensét kérdeztük.
2021-05-09 |
Az adományokat online és személyesen is várják. Iszlai Gergellyel, a Magyar Református Szeretetszolgálat Debreceni Irodájának operatív vezetőjével beszélgettünk.
2021-03-14 |
A látható jövedelem nélkül gazdagodó emberek, családok valós pénzügyi háttere ellenőrzésének hatékonyabbá tételére készített munkaanyagot még júliusban a sátoraljaújhelyi önkormányzat Szamosvölgyi Péter polgármester kezdeményezése alapján. A városvezető akkor úgy nyilatkozott rádiónknak: nem tipikusan sátoraljaújhelyi problémáról van szó, hiszen szinte minden nagyobb településen élnek olyan emberek, akik bár segélyre jogosultak, mégis nagy értékű házakban élnek, tízmilliós autóval járnak, valamint olyan életvitelt folytatnak, amely csak komoly bevételből képzelhető el. Az ügyben fejlemény történt, erről beszél Szamosvölgyi Péter.
2020-09-04 |
A szervezeteket összefogó testület és az MRSZ is folyamatosan igyekszik támogatni azokat, akik nehéz körülmények között élnek. A most átadott csomagok értéke összesen körülbelül 700 ezer forint volt.
2020-08-01 |
A látható jövedelem nélkül gazdagodó emberek, családok valós pénzügyi háttere ellenőrzésének hatékonyabbá tételére készít munkaanyagot a sátoraljaújhelyi önkormányzat. Erről rendkívüli ülés keretében döntött egyhangúlag a napokban a zempléni város képviselő-testülete Szamosvölgyi Péter polgármester kezdeményezése alapján. A városvezető úgy nyilatkozott: nem tipikusan sátoraljaújhelyi problémáról van szó, hiszen szinte minden nagyobb településen élnek olyan emberek, akik bár segélyre jogosultak, mégis nagy értékű házakban élnek, tízmilliós autóval járnak, valamint olyan életvitelt folytatnak, amely csak komoly bevételből képzelhető el.
0:00
0:00
2020-07-28 |
Kárpátalja kormányzója nagy elismeréssel szólt a magyar szervezet munkájáról, különös tekintettel a jelenlegi COVID19 járványhelyzetben, szoros kormányzati együttműködésben megvalósított segélyprogramokra. Megerősítették azt a törekvést, hogy a humanitárius akciók mellett a járványkezelés magyarországi tapasztalatainak átadása is fontos segítséget jelenthet a következő időszakban Kárpátalja számára.
2020-05-27 |
Elindult a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat új, az összes magyarországi mobilszolgáltató ügyfelei számára ingyenesen elérhető ÉletMentő elnevezésű applikációja, amely gyorsabbá és hatékonyabbá teheti a segélyhívást.
2020-01-30 |
A 130 millió forintból elkészült, több mint 300 négyzetméteres épület olyan szolgáltatásokat nyújt, ami a környékbeli rászoruló családok életét könnyíti meg.
2019-05-09 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt