A tavaszi szünet után, a szerdai iskolakezdéssel lehet jelentkezni a nyíregyházi diákoknak az önkormányzati nyári táborokba – így Szigligetre is. Ebben az évben lehetőséget kaptak a hatosztályos gimnáziumok 12-14 éves diákjai és az egyházi iskolákban tanulók is, hogy egy-egy hetet eltöltsenek a Balatonnál.
2023-04-13 |
Észak-dél ellen - na nem az amerikai polgárháborúban, hanem a Balaton két partján, de csak egy futóverseny keretében. Szeptember 24-én rendezik meg először azt a különleges futóversenyt, amely párhuzamosan fut a tó két partján, de a cél közös: Balatonakarattya lesz. A 60 kilométeres távot egyénileg és csapatban is lehet teljesíteni. A versenyt a Mozdulj Érte Egyesület szervezi, elnökükkel Vadász Vincével beszélgettünk.
2022-08-23 |
2007-ben indították el ezt a programot a nyaralók, fürdőzők biztonsága érdekében, azóta már 45ezernél is több esetet láttak el a különböző strandokon. Egy-egy szezonban körülbelül 300 fiatal vöröskeresztes vállalja a szolgálatot, ők ezúttal is 20 helyszínen lesznek jelen.
2022-06-10 |
Varga Zsuzsanna, a jótékonysági szervezet vezetője rádiónknak elmondta: korábban már történt egy ingatlanvásárlás, egy olyan lakást vettek, ahol steril szobát tudnak kialakítani a rákos gyermekek számára. Ezt az ingatlant, végül nem használták ki, így részben ennek az árából vásárolták meg a siófoki nyaralót. Tapasztalatai szerint ez a betegség szétszakítja a családokat, hiszen amíg az egyik szülő a kórházban van az egyik gyerekkel, addig a másik otthon az egészségessel. Ráadásul kevesen engedhetik meg maguknak, hogy elmenjenek nyaralni.
0:00
0:00
2020-08-20 |
A koronavírus-járvány miatt tömegek döntöttek úgy, hogy idén nyáron nem nyaralnak. Azok közül, akik elindultak, sokan a szokásos külföldi nyaralás helyett most Magyarországon maradtak, sokan a Balatonra mentek. De nem volt mindig természetes, hogy az emberek pihenési céllal utazzanak.
2020-08-20 |
A járvány miatt, a biztonságra fokozottan ügyelve idén kevesebb turnusban és kevesebb résztvevővel tudták meghirdetni a programot, de így is mintegy ezer hátrányos helyzetű, nevelőszülői hálózatban élő gyerek szerezhet élményeket a Balaton mellett. A Bárka táborok megszervezésére uniós és hazai forrásból nyert támogatást az egyház, a projekt keretében 4 éven át 6500 gyermeknek biztosítanak tartalmas szünidei szórakozást. Közülük sokan a keleti országrészből, Hajdú-Bihar megyéből érkeznek. Az idei már a harmadik idény, de mindenképpen szeretnék a későbbiekben is tovább folytatni a programot.
2020-08-09 |
A híradásokból értesülhettünk róla, hogy a Balaton nyugati részén megjelentek a cianobaktériumok, vagyis a kékalgák. Ez nem újfajta jelenség, hiszen ezek az algák mindig is jelen voltak a Balatonban. Az idei túlszaporodást az okozta, hogy megnőtt a tó tápanyagkoncentrációja és megindult a vízvirágzás. Hogy egészen pontosan mi is ez a cianobaktérium, mióta él a Földön, illetve mit tehetünk azért, hogy a vizeinkben való túlzott szaporodását megállítsuk arról Dobronoki Dalma hidrobiológus, a sátoraljaújhelyi Kazinczy Ferenc Múzeum tudományos munkatársa beszél.
0:00
0:00
2020-08-04 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt