A sport, a gasztronómia, a hagyomány és a kultúra egyformán szerepet kapott a cigándiak legutóbbi rendezvény napján. Átadtak egy új sportlétesítményt, valamint lezajlott a 18. Cigándi Bélesfesztivál is.
0:00
0:00
2023-10-05 |
Téglás Dezső nyugalmazott cigándi iskolaigazgatóval, citeratanárral beszélgetünk abból az alkalomból, hogy Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozott számára a köztársasági elnök. A beszélgetést citeramuzsika színesíti.
2023-09-29 |
Felavatták az újonnan épült cigándi járási tanuszodát. A beruházásra hazai forrásból közel 900 millió forintot költött az állam. Ennek eredményeként egy csaknem 1300 négyzetméteres komplexum jött létre, amelyben egy tanuló- és egy versenyek rendezésére is alkalmas úszómedencét alakítottak ki
2023-04-20 |
Megmenekült a cigándi járóbeteg szakellátó. A Dr. Ablonczy Pál Egészségügyi Központ működtetését az állam veszi át az önkormányzattól, az átadás-átvétel idején pedig vállalja az intézmény finanszírozását, így minden most elérhető szakrendelés tovább folytatódhat – hangzott el azon az élőláncos demonstráción, amelyet a nehéz pénzügyi helyzetbe került intézmény megmaradásáért szerveztek.
2023-04-14 |
Átadták a cigándi Kántor Mihály Általános Iskola felújított és jelentősen kibővített épületét. A beruházásra több mint 283 millió forintot fordíthatott a fenntartó Sárospataki Tankerületi Központ, ami európai uniós forrásból származott. Mindezt a gyereklétszám növekedése indokolta
2023-04-01 |
Kiváló turisztikai lehetőséget jelent az a speciális kerékpározási élmény, amelyeket a folyók és holtágak mellett futó töltéskoronákon lehet kipróbálni a Bodrogközben. Ezt vallják a Cigándi Sportegyesület Természetjáró és Bringa Szakosztályának tagjai. Hogy mindezt bebizonyítsák, többen közülük a bicikli nyergébe pattantak és három nap alatt – szombat reggeltől hétfő estig - körbekerékpározták a Bodrog és a Tisza által körbezárt kistérség folyóinak töltéseit a Bodrogköz magyarországi és szlovákiai területén egyaránt.
2022-10-28 |
A cigándi járás lakosságának közel tíz százalékát, mintegy 1500 embert elérte az a komplex fejlesztési program, amelyet négy éve indított el a kormány a leghátrányosabb helyzetű járásokban.
0:00
0:00
2022-10-24 |
A parasztházból átalakított, foglalkoztatóként is használható új múzeumi részt a Cigánd Város Napja és az államalapítás ünnepe kapcsán megszervezett, két napos ünnepségsorozat keretében adták át.
0:00
0:00
2022-08-28 |
Dr. Ablonczy Pálról nevezték el a helyi egészségügyi központot is, amely Bodrogközi Kistérségi Szakellátó Központ helyett immár Dr. Ablonczy Pál Egészségügyi Központ lett. A szobor – a település szülötte, vagyis Czigándi Varga Sándor alkotása – közadakozásból készült el, mintegy 150-en járultak hozzá a költségekhez. A három civil kezdeményező György István, Oláh József és Dr. Fodor Berta volt.
2022-07-07 |
A kultúra és a szellemi örökség ápolása küldetéssé vált a cigándi emberek számára, a múlt megőrzése pedig közösséget is kovácsol – közölte megnyitó beszédében Bánné dr. Gál Boglárka a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke.
2021-06-23 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt