A rendezvényre más hasonló eseményhez hasonlóan rányomta a bélyegét a koronavírus járvány, de ettől függetlenül igyekeztek egy élvezhető és szórakoztató hagyományőrző programot összeállítani a szervezők
2020-10-06 |
A nyitást szeptember 12-re, az idei bélesfesztivál idejére tervezik. Most még ugyan leginkább egy raktárhoz hasonlít a leendő cigándi retrómúzeum beltere. Hamarosan azonban helyükre kerülnek a használati tárgyak, a televíziók, rádiók, bútorok és belecsöppenhetünk majd az ötvenes-hatvanas évek világába. Az bemutatásra váró eszközöket a település lakóitól igyekeznek összegyűjteni a szervezők. Oláh Krisztián polgármester ígérete szerint egy rendkívül látványos, interaktív kiállítás alakul majd ki, ami újabb érdekes elemmel bővíti a Bodrogközi Múzeumporta egyébként is egyre több látogatót vonzó kínálatát.
2020-07-01 |
Cigánd neve legutóbb azzal került a sajtóba, hogy náluk diagnosztizálták az egyik első koronavírusos beteget Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A helyzet azóta konszolidálódott a bodrogközi városban, a betegek meggyógyultak, sőt a fejlesztések sem álltak le a kijárási korlátozás alatt. Ezekről beszélgetünk a következő percekben Oláh Krisztián polgármesterrel.
0:00
0:00
2020-05-13 |
14. alkalommal rendezték meg Cigándon a Bodrogközi Múzeumporta területén a már hagyományos Bélesfesztivált. A rendezvényre idén is sokan voltak kíváncsiak nemcsak a városból, de a környező településekről is. Az esemény keretében lerakták a Múzeumporta következő látványosságának, az új retro-múzeumnak az alapkövét is. A védjegyes cigándi apróbéles, és a káposztás béles ma már sokfelé ismert finomság, a bélesfesztiválon ezerszámra kóstolhatták ezeket a vendégek. A nyújtott káposztás béles receptjét Oláh Jánosnétól halljuk.
0:00
0:00
2019-10-06 |
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt