A múlt század elején a miskolciak is úgy tartották, nem is miskolci polgár az, akinek nincs pincéje az Avason! Európában egyedülálló, hogy szinte a belváros szívében, a történelmi Avason – az Avas hegy északi oldalában – több mint 800 pince és borház helyezkedik el. Nemcsak a szórakozás helyszíne volt az Avas, de kultikus találkozóhellyé is vált az irodalmi táraságok és értelmiségiek között.
2023-07-19 |
Ötven éve, 1973-ban nyílt meg a Magyar Nemzeti Múzeum Rákóczi Múzeumának mostanra rekorderré vált kiállítása, amely Tokaj-Hegyalja szőlészei és borászati örökségét mutatja be Sárospatakon.
2023-05-15 |
Az elmúlt egy esztendőben több komoly változás is történt a korábbi állami tulajdonú Grand Tokaj Zrt. életében. A Tokaj Borvidék meghatározó borászati cége tavaly nyáron bekerült a Tokaj-Hegyalja Egyetemet működtető alapítvány portfóliójába, majd januártól új vezérigazgató került a társaság élére. Rábai László és csapata az elmúlt fél évben azon dolgozott, hogy elkészítse azt a stratégiát, amely meghatározza a Grand Tokaj következő éveinek munkáját. A vezérigazgató hasonló területről érkezett a tokaj-hegyaljai cég élére.
2022-07-14 |
Az év vállalkozójának pedig Götz István ügyvezetőt választották meg. A következő perekben Götz István mesél pincészetükről, vállalkozásukról, filozófiájukról.
2019-12-01 |
A Tiszántúli Növényvédelmi Fórum hagyományának megfelelően ezúttal is átadták a „Gulyás Antal Emlékérem a növényvédelemért” kitüntetést. Az idei díjazott Leskó István mádi szőlész-borász, növényorvos.
2019-10-21 |
Hegyalján pont időben van a szőlőtermés, csak azok maradnak el a munkálatokkal akik már korábban is megcsúsztak azzal. Sokan zöldszüretet hajtottak végre, de sokan nem hajlandóak erre. A szőlő egyébként szép, akad azonban több sebből vérző terület is.
2019-08-13 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt