Idén több mint 2 ezren nyertek felvételt a Miskolci Egyetemre - derül ki a július 23-án közzétett ponthatárok első értékeléséből. Emelkedett a mesterképzésekre és az osztatlan képzésekre bejutók száma. A továbbtanulni szándékozók körében a legnépszerűbb szak többek közül a jogász, az ápolás és betegellátás, valamint a gyógypedagógia-képzés volt - mondta el rádiónknak Jakab Nóra oktatásfejlesztési és minőségbiztosítási rektorhelyettes.
2020-08-02 |
Idén először a már ismert fejlesztőpedagógus, drámapedagógia és család- és gyermekvédelmi szakok mellett a roma társadalomismeret szakra is várják a jelentkezőket július végéig.
2020-07-12 |
Az elmúlt évek legnagyobb számú jelentkezőjét regisztrálhatták idén a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában a felvételi eljárás során. Ennek köszönhetően szeptemberben a tavalyi három helyett már négy osztályban kezdhetik meg tanulmányaikat a refis diákok. A jelentkezők táborárát pedig az jellemzi a leginkább, hogy a több felvett diák ellenére nőtt a felvételi ponthatár. Az érettségi is rendben zajlott az intézményben és új hírek érkeztek a gimnázium diaszpóra programjáról is. Ezekről beszélgetünk a következő percekben a gimnázium igazgatójával, Nagy-Baló Csabával.
2020-05-22 |
Országos szinten, így Nyíregyházán is az elmúlt évekhez képest visszaesés tapasztalható az egyetemre felvételizők jelentkezési számában, amely az emelt szintű érettségire vezethető vissza. A legnépszerűbb szakokról, a pótfelvételiről, és a nyelvvizsgák hiánya miatt bent ragadt diplomákról dr. Minya Károly a Nyíregyházi Egyetem oktatási rektorhelyettese nyilatkozott rádiónknak.
2020-05-04 |
Figyelemmel az országos járványügyi helyzetre a 2020/2021-es tanítási évre történő óvodai és általános iskolai beiratkozások szervezését az emberi erőforrások miniszterének új határozata rendkívüli módon szabályozza.
2020-04-15 |
"A keresztyén ember reménységgel tekint a jövőre. Ezen oknál fogva - a jelen körülményei ellenére - szeretettel várjuk mindazokat, akik lelkészi, hitoktatói vagy más egyházi hivatást szeretnének választani. Intézményünkben ettől az évtől kezdődően lehetőség van online formában is felvételire jelentkezni. Az online jelentkezési határidő április 30."
2020-04-01 |
Továbbra is a növekedés útján áll a Campus, mondta Jakab Nóra minőségbiztosítási és oktatásfejlesztési rektorhelyettes. 2019-ben a 2018. évihez képest 10 százalékkal emelkedett a Miskolci Egyetemre felvett hallgatók száma, amivel a felsőoktatási intézmények között országosan is az élmezőnyben foglal helyet. 2020. évi keresztféléves felvételi eljárásban összesen 304-en jelölték meg az Egyetemet, közülük 256 fő első helyen.
2020-01-30 |
Február 15-ig lehet jelentkezni egyetemre, főiskolára. Ez a határidő Nyíregyházán két intézmény szempontjából fontos, az egyik a Nyíregyházi Egyetem, a másik a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara.
2020-01-26 |
Február elejéig lehet beadni a jelentkezéseket, és bár ugyan csak két helyre tudnak új hallgatókat felvenni, mégis azt tanácsolják, mindenki, aki a követelményeknek megfelel, adja be a jelentkezését.
2020-01-23 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt