Továbbra is a növekedés útján áll a Campus, mondta Jakab Nóra minőségbiztosítási és oktatásfejlesztési rektorhelyettes. 2019-ben a 2018. évihez képest 10 százalékkal emelkedett a Miskolci Egyetemre felvett hallgatók száma, amivel a felsőoktatási intézmények között országosan is az élmezőnyben foglal helyet. 2020. évi keresztféléves felvételi eljárásban összesen 304-en jelölték meg az Egyetemet, közülük 256 fő első helyen.
2020-01-30 |
Február 15-ig lehet jelentkezni egyetemre, főiskolára. Ez a határidő Nyíregyházán két intézmény szempontjából fontos, az egyik a Nyíregyházi Egyetem, a másik a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara.
2020-01-26 |
Február elejéig lehet beadni a jelentkezéseket, és bár ugyan csak két helyre tudnak új hallgatókat felvenni, mégis azt tanácsolják, mindenki, aki a követelményeknek megfelel, adja be a jelentkezését.
2020-01-23 |
A szeptemberben induló alap-, mester- és osztatlan mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre a felvi.hu-n nyújthatók be a kérelmek. A Miskolci Egyetem hét karon várja a tovább tanulni szándékozókat. Minderről Jakab Nórával, a Miskolci Egyetem oktatásfejlesztési és minőségbiztosítási rektorhelyettesével beszélgetünk.
0:00
0:00
2020-01-23 |
Úgy tűnik, mégsem lesz kötelező a nyelvvizsga megléte az egyetemi felvételihez. Erről a kormány 2014-ben döntött, és még fél éve is úgy tűnt, tartják magukat az elképzeléshez. Kedden Scanda Tamás - a felsőoktatásért is felelős Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára arról beszélt, hogy a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával (HÖOK) és más szervezettekkel való egyeztetés után azt javasolja a kormánynak, hogy a kötelező nyelvvizsga követelmény kerüljön ki a felsőoktatási felvételi elvárások közül. Az ügyben megkerestük Rozgonyi Zoltánt, a Nyelvtudásért Egyesület elnökét, aki azt mondja, egyetért a döntés időleges felfüggesztésével, de szerinte meg kell teremteni a közoktatásban a feltételeit annak, hogy a diákok valóban el tudjanak jutni a nyelvvizsgáig.
2019-11-08 |
A várakozásoknak megfelelően alakult az idei felsőoktatási felvételi a Sárospataki Református Teológiai Akadémia számára. Ennek részleteiről Füsti-Molnár Szilveszter rektorral beszélgettünk.
2019-08-08 |
Tovább növelte népszerűségét a Miskolci Egyetem, a felvett hallgatók száma a tavalyihoz képest több, mint 5 százalékkal emelkedett.
2019-07-30 |
Nyelvvizsgára felkészítő kurzusokkal várják a Miskolci Egyetem Mentorius Tudás- és Képzőközpontjába az egyetemi felvételire készülő középiskolásokat. Az első, június 17-én kezdődő tanfolyamra még június 11-ig lehet jelentkezni.
2019-06-06 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt