Mindenki csak egy helyre nyerhet felvételt, mégpedig az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri vagy meghaladja a megállapított ponthatárt. A Miskolci Egyetemre összesen 4774 fő jelentkezett. A múlt heti ponthatárhúzás után kiderült, hogy állami ösztöndíjas helyre 1763 fő, önköltségesre pedig 441 fő került be Miskolcon. A legnépszerűbb szakok idén a következők lettek: jogász osztatlan képzés, anglisztika alapképzés, gyógypedagógia alapképzés, ápolás és betegellátás alapképzés - mondta el rádiónknak Ádám Zoltán a Miskolci Egyetem oktatási igazgatója.
2021-07-30 |
Következő összeállításunkban erről, valamint a közel 500 éves múltra visszatekintő intézmény diákéletéről hallhatnak. Először Enghy Sándor professzor, a teológia rektora beszél intézményük képzési palettájáról.
2021-03-27 |
Elkezdődött a középiskolai felvételi eljárás a kisvárdai Várday Kata Református Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium induló osztályaiba is. Az intézmény két középiskolai osztállyal, körülbelül hetven diákkal tervez. Egyebek mellett erről kérdeztük Pappné Molnár Erika igazgatót.
2021-02-19 |
Idén sem volt ez másképp. A témában megkérdeztük Hegyesi Károlyt a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda igazgatóját, Telek András tanulót és édesanyját Telekné Tatár Kingát. Elsőként Molnár Zoltánt, a Pedagógus Szakszervezet Borsod Abaúj-Zemplén megyei elnökét hallják.
2021-02-04 |
Erről tartottak sajtótájékoztatót a Debreceni Szakképzési Centrumban, amelynek 3 intézményében adhat számot tudásáról hétszáz végzős diák. A centrum 11 iskolában, 17 ágazatban, 63 alapszakmát kínál a nyolcadik osztályosok számára. Az idei felvételizőknek a jelentkezési lapokon csupán a szakirányt kell megjelölniük.
2021-01-22 |
Idén több mint 2 ezren nyertek felvételt a Miskolci Egyetemre - derül ki a július 23-án közzétett ponthatárok első értékeléséből. Emelkedett a mesterképzésekre és az osztatlan képzésekre bejutók száma. A továbbtanulni szándékozók körében a legnépszerűbb szak többek közül a jogász, az ápolás és betegellátás, valamint a gyógypedagógia-képzés volt - mondta el rádiónknak Jakab Nóra oktatásfejlesztési és minőségbiztosítási rektorhelyettes.
2020-08-02 |
Idén először a már ismert fejlesztőpedagógus, drámapedagógia és család- és gyermekvédelmi szakok mellett a roma társadalomismeret szakra is várják a jelentkezőket július végéig.
2020-07-12 |
Az elmúlt évek legnagyobb számú jelentkezőjét regisztrálhatták idén a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában a felvételi eljárás során. Ennek köszönhetően szeptemberben a tavalyi három helyett már négy osztályban kezdhetik meg tanulmányaikat a refis diákok. A jelentkezők táborárát pedig az jellemzi a leginkább, hogy a több felvett diák ellenére nőtt a felvételi ponthatár. Az érettségi is rendben zajlott az intézményben és új hírek érkeztek a gimnázium diaszpóra programjáról is. Ezekről beszélgetünk a következő percekben a gimnázium igazgatójával, Nagy-Baló Csabával.
2020-05-22 |
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt