Idén közel 96 ezer tanuló 82 600 nyolcadik, 7 800 hatodik és 5 300 negyedik évfolyamos diák felvételizett középfokú nevelési-oktatási intézménybe. Az általunk megkérdezett református általános iskolákban nagyon jó eredményeket produkáltak a központi felvételi során.
2023-05-12 |
Alap-, osztatlan és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre is várják a jövendőbeli hallgatókat. A felvételi teljesen elektronikus úton történik és fontos odafigyelni, hogy az E-felvételiben kitöltött jelentkezési űrlapot a beadás végén ügyfélkapun keresztül hitelesíteni kell, mert csak így fogadják el az intézmények a jelentkezést. A részletekről Szilágyi Roland, a Miskolci Egyetem Oktatási rektorhelyettese számol be.
2023-02-01 |
Alap-, osztatlan és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre is várják a jövendőbeli hallgatókat. A felvételi teljesen elektronikus úton történik és fontos odafigyelni, hogy az E-felvételiben kitöltött jelentkezési űrlapot a beadás végén ügyfélkapun keresztül hitelesíteni kell, mert csak így fogadják el az intézmények a jelentkezést.
2023-01-25 |
Augusztus 28-ig lehet még jelentkezni az Aquinói Szent Tamás Ökumenikus Közéleti Akadémia képzésére. 21 és 35 év közötti keresztény fiatalok jelentkezését várják az élményalapú, széles körű ismeretanyagra és a tanulmányi utakra épülő, 10 hónapos képzésre.
2022-08-12 |
Tavaly jelenléti és online formában is találkozhattak a jövő hallgatói az itt zajló programokkal és jelenlegi kollégistákká, idén már csak személyesen lehetett ellátogatni az intézménybe.
2022-05-23 |
Az Oktatási Hivatal adatai szerint a februári felsőoktatási felvételi eljárásban több mint tíz százalékkal nőtt a Miskolci Egyetemen továbbtanulni szándékozók száma a tavalyi évhez képest.
2021-04-17 |
Molnár Erzsébet, intézményvezető rádiónknak elmondta: az elmúlt évek során sikerült kidolgozniuk egy olyan mentorprogramot, amelynek segítségével a középiskolásokat ösztönzik arra, hogy továbbtanuljanak. Szerinte, ha egy cigány fiatalt segítenek, akkor nem csak egy emberen segítenek.
2020-08-19 |
A koronavírus világjárvány a magyar gazdaságot is nehéz helyzet elé állította. Sokan veszítették el munkájukat, vagy vált bizonytalanná a megélhetésük. Talán éppen ezért lett még népszerűbb a katonai pálya, ami belátható életpályát kínál a szolgálatot vállalóknak. A Honvédelmi Minisztérium adatai szerint míg ez év februárjában 271-en jelentkeztek szerződéses katonának, áprilisban több mint háromszor annyian, 853-an. A Magyar Honvédség folyamatosan fogadja azokat, akik elvesztették munkájukat, alkalmaznak például gépkocsivezetőket, szakácsokat, informatikai szakembereket.
2020-05-26 |
Február 15-ig lehet jelentkezni egyetemre, főiskolára. Ez a határidő Nyíregyházán két intézmény szempontjából fontos, az egyik a Nyíregyházi Egyetem, a másik a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara.
2020-01-26 |
Szeptember 5-ig lehet jelentkezni a 2019. évi október-novemberi érettségi vizsgákra. Nyíregyházán, a Lippai János Mezőgazdasági Szakgimnázium, a Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégium, illetve a Wesselényi Miklós Középiskolába lehet benyújtani a jelentkezéseket. Ebben a vizsgaidőszakban az érettségizők rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító vizsgát tehetnek. A legfontosabb részletekről Szűcs Csabánét, a Nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium intézményvezető helyettesét Schatz Judit kérdezte
2019-08-27 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt