Egész nyáron dolgoztak Nyíregyházán az un. „repülőhíd” felújításán, hiszen már szemmel látható volt a vaselemek rozsdásodása. A közelben lévő középiskola, a számtalan ipari üzem miatt nagy itt a forgalom, arról nem beszélve, hogy egy egész városrészt köt össze a belvárossal. A felújítás időszerűségét mutatja az is, hogy a tervezettnél nagyobb volumenű munkára volt szükség, így a híd és a nyári közlekedés biztosítása együttesen meghaladja a 185 millió forintot.
2023-08-29 |
Az áteresztő kapacitás növelésével a be- és kimenő forgalom gyorsítását, a két jelzőlámpás csomópont kiépítésével a balesetveszélyes helyzetek lehetőségének csökkentését és a Kertváros jobb közúti kiszolgálását ígéri az az útépítési projekt, amely elkezdődött Nyíregyházán, a Tiszavasvári úti felüljárónál.
2023-02-20 |
Szabálytalanul és balesetveszélyesen használták az M30-as autópálya új, Miskolcot és Kassát összekötő szakaszát. A sofőrök kilométereket mentek a forgalommal szemben, mielőtt lehajtottak a sztrádáról.
2021-11-12 |
75 éve indult újra a belföldi civil légi közlekedés Magyarországon. Érdekesség, hogy az egyik első repülőgép épp Debrecenbe hozott utasokat, és amikor megszűnt ez a lehetőség, ugyancsak a cívisváros volt az utolsó járat célállomása.
2021-10-21 |
A panelházak a 49-es főút mellett vannak, amelyen éjszaka is nagy a kamionforgalom, az út minősége pedig rossz, így a kátyús útszakaszon átrobogó teherautók hangosak. A lakók éjszaka szellőztetnének a hőség miatt, de most választaniuk kell: vagy a csönd és meleg, vagy a hűvösebb levegő és zaj.
2021-08-15 |
Javul a közlekedés Debrecen és Nyíregyháza között a két település együttműködésének köszönhetően. Még 2017 decemberében írták alá azt a hosszútávú együtműködési megállapodást, amely számos célt tűzött ki a régió megerősítése érdekében. Így a közeljövőben megújul a 4-es számú főút és a vasútközlekedés is a két megyeszékhely között. Az együttműködés részleteiről sajtótájékoztatót tartottak.
2021-05-30 |
Sokmilliárdos, állami kezdeményezésű és finanszírozású beruházás keretében bontják le, majd építik újjá a következő két esztendő folyamán a Vörösmarty utca – Pfaff Ferenc utca – Martinkertváros közötti, a vasúti sínek felett átívelő hármas felüljárót, azaz az Y-hídat.
2020-12-10 |
Március közepétől kevesebb volt a forgalom az utakon, ennél fogva kevesebb volt a baleset is. A sofőrök figyelmesebben, óvatosabban, lassabban vezettek. Hajdú-Biharban hatvannal kevesebb baleset történt, mint tavaly ilyenkor. A szabályok lazításával visszatért a forgalom, a balesetek száma az ilyenkor megszokotthoz közelít. Rádiónkat Suba István, a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára tájékoztatta.
2020-06-21 |
A koronavírus járvány miatti veszélyhelyzet bejelentése után háromszorosára – négyszeresére ugrott a forgalom a gyógyszertárakban a normális átlaghoz képest. A hirtelen jött pánikszerű vásárlás átmenetileg hiányt idézett elő bizonyos szereknél, de mostanra rendeződött a helyzet.
2020-04-01 |
A légitársaság 2012-ben indította el első bázisgépét a cívisvárosban, akkor 18 ezres utasforgalommal, ma év végére már több mint 600 ezres forgalomra számítanak. Jelenleg 11 ország 14 desztinációjába szállítanak utasokat, a nyaraló turisták mellett az üzletemberek is nagy számban igénybe veszik a Debreceni Repülőteret. Sőt, a régió legjelentősebb repülőtere lett a debreceni.
2019-09-03 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt