Az ország más településeihez hasonlóan, az elmúlt esztendő nem volt könnyű a nagy történelmi múlttal rendelkező Ónod számára sem. A Miskolctól mindössze 20 kilométerre fekvő községnek 2021-ben kevesebb pénzből kellett gazdálkodnia, az iparűzési adóból ugyanis jóval csekélyebb bevételük volt.
2022-01-13 |
A beruházás összesen több mint 3,1 milliárd forintból, 2018 és 2021 között zajlott le. Az összeg részben európai uniós, részben pedig hazai forrásból származott – hangzott el a vasárnapi megnyitón. Glázer Tamás a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: társaságuk a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram gyakorlati végrehajtójaként úgy igyekszik értékőrző és értékközvetítő munkát végezni, hogy közben a versenyképességet is szem előtt tartja.
2021-10-06 |
Sőt, az is elképzelhető, hogy nem közúton, hanem egy szép természeti környezetben lévő, alternatív útvonalon is megtehetjük mindezt a jövőben. A település idegenforgalma a felújított kastélynak köszönhetően fejlődésnek indult, s más projektek is körvonalazódnak a két település között. A részletekről Dankó Dénes sátoraljaújhelyi alpolgármestert hallják.
2021-08-18 |
A felújítás első ütemében a legfontosabb állagmegóvási munkálatokat végzik el, amelyet a tervek szerint több felújítási szakasz követ még – jelentették be a projekt indítására szervezett sajtótájékoztatón. Évtizedek óta kihasználatlanul áll az épület a közigazgatásilag Abaújszántóhoz tartozó területen. Most, egy határon átnyúló, magyar-szlovák program eredményeként 140 millió forint fordítható a munkálatokra, a határozott kormányzati törekvés ugyanis az, hogy minél több értékes épület megmeneküljön az enyészettől
2021-05-20 |
A jó idő beköszöntével egyre többen keresnek maguknak kirándulási lehetőséget. A pandémia miatt előnyt élveznek a természeti szépségek. Az utóbbi hetekben sokan látogattak el a füzérradványi Károlyi-kastély néhány éve teljesen megújult parkjába.
2021-03-31 |
A műemlék jellegű kastélyt 1879-ben épìtette felesége Okolicsányi Margit tiszteletére Luby Géza. Gódor Anita igazgatót hallják.
0:00
0:00
2021-02-28 |
A kártyával egyebek között 20 százalék kedvezményt nyújtanak a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. üzemeltetésében működő műemlék épületek teljes árú belépőjegyének árából. Ezzel a kártyával kedvezményesen lehet látogatni a Miskolctól 25 km-re fekvő Edelényi kastélyt is. A kastély több programja kiegészíti a miskolci turizmust. Igy pl az elmúlt héten nagysikerű kastélykoncertet adott itt a Miskolci Szimfonikus Zenekar. A részletekről Bay Judit a kastély létesítményvezetője számol be.
2020-08-27 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt